Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRAT NAJMLAĐE ŽRTVE KORONE Morao sam potpisati da mi je sestra umrla od covida

BRAT NAJMLAĐE ŽRTVE KORONE Morao sam potpisati da mi je sestra umrla od covida

Prije godinu i pol mojoj sestri je dijagnosticiran čitav niz bolesti, priča vidno potresen brat preminule žene

Broj novozaraženih koronavirusom u ponedjeljak je bio znatno manji nego prethodnih dana kad je bio veći od tisuću. No 393 novozaražena na 3636 testiranih ipak govori samo da je manje testiranih zbog vikenda, a da je pozitivnih u odnosu na testirane i dalje više od 10 posto.

U ponedjeljak je bio najlošiji dan po broju preminulih. Naime, 11 osoba je umrlo, a među njima i najmlađa osoba zasad povezana s covid infekcijom. Žena rođena 1981. preminula je u KB Dubrava.

- Prije godinu i pol mojoj sestri je dijagnosticiran čitav niz bolesti, od ciroze jetre do bubrega koji su počeli otkazivati, a i srce joj je sve slabije i slabije radilo. Zadnja četiri mjeseca stanje joj se drastično pogoršalo do te mjere da više nije mogla hodati, ustati iz kreveta. Prošli ponedjeljak sam je odvezao u Vinogradsku bolnicu. Bila je sva žuta i bilo joj je izrazito loše. Rekli su nam da se pripremimo na najgore, da je smrt na vratima. Nakon dva dana u bolnici otkriveno je, na sve, da se zarazila koronom pa su je, mislim da je bila srijeda ili četvrtak prošli, prebacili u KB Dubrava - priča za Jutarnji list vidno potresen brat preminule žene, koji je sestru putem videopoziva zadnji put vidio i čuo drugi dan posljednje hospitalizacije. 

Srce njegove sestre prestalo je kucati, kako kaže, u nedjelju u 8 sati ujutro.

- Kad sam nazvao bolnicu u nedjelju, rekli su mi da je umrla, da ništa nisu mogli jer da joj je krv išla na usta. Od kad je prebačena u Dubravu, prestala se javljati, a od petka je imala i ugašen mobitel. Rekli su mi i da više nije mogla govoriti i da se počela gasiti. Kad sam preuzimao tijelo kako bi ju dostojno pokopali, moramo sam prvo potpisati papir da je umrla od covida. No, ispada kao da se samo od korone umire i da ostale bolesti ne postoje, kao da ih nema. Teško je sve ovo čitati kad ispod članaka o smrti najmlađe pacijentice umrle od korone pojedinci se ismijavaju s njezinom smrću. I ne, ona nije umrla od korone već od ozbiljnih bolesti s kojima se dugo bori, a korona koju je dobila u bolnici nakon što je hospitalizirana prošli tjedan, ju je dokrajčila. Mogla je tako dobiti i gripu jer je sezona gripe na vratima, pa me zanima je l' bi onda rekli da je umrla od gripe ili da je uzrok smrti nešto drugo? - pita se neutješni brat preminule 39-godišnjakinje koja je do zadnjeg trenutka zajedno s njim, skrbila o teško bolesnoj majci.

Vaša reakcija na temu