Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BULJ: Mesićeva tužba nije prošla, moga sam ga nazvati elementarnom nepogodom i krivokletnikom

BULJ: Mesićeva tužba nije prošla, moga sam ga nazvati elementarnom nepogodom i krivokletnikom

Objavio je presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu

Miro Bulj objavio je presudu koju je Općinski građanski sud u Zagrebu donio u njegovu korist. Naime, Stjepan Mesić ga je tužio jer ga je nazvao elementarnom nepogodom i krivokletnikom. Tražio je da mu isplati naknadu od 30.000 kuna. Sud je Mesićev tužbeni zahtjev odbio,m a morta platiti 6562 kune sudskih troškova. 

'Sporna je osnovanost odštetnog zahtjeva i njegova visina kao i osnovanost zahtjeva za objavu presude pa su u tom smislu utvrđivane činjenice koje se odnose na postojanje pretpostavki za odgovornost tuženika za popravljanje utužene štete.

Radi utvrđenja spornih činjenica pročitane su u sve isprave koje su dostavljane u spis predmeta te su saslušane stranke, a na temelju tako provedenog postupka sud je uvjerenja da tužbeni zahtjevi nisu osnovani.

Obveza tuženika za naknadu neimovinske štete i objavu presude postoji ako je spornom objavom zaista i stvarno povrijedio zaštićeno dobro i time uzrokovao duševne boli, a pritom je u demokratskom društvu nužno da ga se radi zašite tužiteljevih zaštićenih dobara (prava na čast i ugled) obveže na to obeštećenje', dio je obrazloženja presude. 


Vaša reakcija na temu