Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Bulj: Zabranit ćemo bilo kakvo promicanje rodne ideologije, queer i woke luđaštva u školama i vrtićima

Bulj: Zabranit ćemo bilo kakvo promicanje rodne ideologije, queer i woke luđaštva u školama i vrtićima

Najavio je da će, ako postane predsjednik, u pet godina provesti 5 referenduma

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta, danas je u Saboru objavio svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske. U nastavku donosimo njegov govor iz Sabora:

'S ovog mjesta objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika RH, kao narodni kandidat, kao jedan od vas.

Zato sam odbio snimati ušminkana i namještena videa, ne želim vas obmanjivati naučenim frazama i lijepom fasadom, uostalom niti je fasada lijepa niti imam govor kojim vas mogu uvjeriti. Izlazim pred vas kao čovjek iz naroda koji je svjestan da nije idealan profil predsjedničkog kandidata, ali koji vam želi umjesto riječi ponuditi djela.

Za razliku od nekih kandidata, ja nisam ni dezerter ni projekt. Sve što sam postigao u politici postigao sam zahvaljujući mom narodu i svom djelovanju. Bio sam uz Hrvatsku kad je trebalo, nisam bio dezerter, nisam se ni nakon rata kao neki prodao i dao ušutkati, izbacili su me iz Alke jer sam dok su Šeks i Sanader progonili Gotovinu ustao u njegovu obranu, svih ovih godina nisam im se dao i dokazao sam da dosljednost, hrabrost i poštenje donose ploda.

Jedini sam gradonačelnik koji je u vrijeme sulude covid diktature odbio uvesti mjere i covid potvrde. Suprotstavio sam se s mojim kolegama ukidanju kune zbog koje imamo visoku inflaciju.

U životu mi, za razliku od njih, nitko ništa nije poklonio i upravo takvu Hrvatsku želim predstavljati, poštenu, koja želi dostojanstveno živjeti od svoga rada, Hrvatsku koja ne odustaje od poštenja i svojih vrijednosti. Napadat će me da nisam dovoljno obrazovan, nisam jer sam otišao s 19 u rat pa nisam završio upisani studij, ali nisam ni kupio diplomu niti išta dobio preko stranačke iskaznice. Nisam zrinjevački elitist niti mi je kao njima sve poklonjeno na dlanu. Za sve sam se kao i vi borio sam. Takvu Hrvatsku i sanjam u kojoj će svi moći ostvariti svoje potencijale. Kad me budu napadali zbog navodne nesposobnosti, vi im pokažite Sinj i pitajte ih koji su njihovi rezultati! Sinj koji po prvi put treba biti primjer za Hrvatsku kojoj je prioritet demografska obnova, a o tome nitko od kandidata ne govori.

Svjestan sam da ovlasti predsjednika nisu velike, ali predsjednik može prema Ustavu inicirati referendume pa vam za 5 godina mandata obećavam 5 referenduma.

Prvim ću inicirati slanje vojske na državnu granicu kako bismo zaustavili ilegalne migracije i ograničili uvoz strane radne snage.

Drugim ćemo zaustaviti porez na nekretnine koji smjera zgaziti vas, naše male iznajmljivače, a uvesti istraživanje porijekla imovine čime ćemo nagazit one koji su se dobro naplatili od ove zemlje.

Trećim ćemo zabraniti javno financiranje svih medija i organizacija koji ne poštuju Deklaraciju o Domovinskom ratu. Dosta je Novosti i srpskog sveta.

Četvrtim ćemo ograničiti mandat manjinskih zastupnika kako ne bi mogli glasovati o Vladi i proračunu jer se biraju na drugačiji način i s malim brojem glasova imaju presudnu ulogu. Dosta je Pupovčeva i Kajtazijeva haračenja.

Peta inicijativa će kao i ove prije izazvati buru u javnosti, ali vidimo što se događa drugdje i kako se sad i u Zagrebu gura seksualizacije djece i nametanje rodne ideologije i zato nam je taj referendum nužan. Zajedno s vama zabranit ćemo bilo kakvo promicanje rodne ideologije, queer i woke luđaštva u školama i vrtićima.

Nisam vas nikad napustio pa neću ni sada. Nisam ni američki ni ruski nego hrvatski igrač. U ovim vremenima mogućeg izbijanja svjetskog sukoba od kojeg ću čuvati Hrvatsku jedini sam kandidat s vojnim iskustvom i profesionalni časnik što nije nevažno. Ostali kandidati o vojsci, ratovanju i obrani ne znaju ništa. Osjećam Hrvatsku, osjećam narod, osjećam vas. Ulazim u predsjedničku kampanju. Stanite uz mene!', rekao je Bulj.

Vaša reakcija na temu