Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Čačić želi policijski sat, i gotovo!

Čačić želi policijski sat, i gotovo!

Ponovno je objašnjavao zašto

Varaždinski župan i predsjednik Reformista, Radimir Čačić, gostujući u RTL-u Danas objašnjavao je zašto želi da se uvede policijski sat.

Varaždinska županija je već uvela mjeru po kojoj kafići rade dva sata kraće nego u ostatku Hrvatske, a sad se predlaže još drastičnija mjera. 

'Siguran sam da sljedećih 15 dana, odnosno koliko to bude potrebno, neće biti pretjerani problem niti žrtva Varaždincima ako neće moći nakon 22 sata popiti kavu. Ako to ne učinimo, uz niz drugih mjera, ali ova je čista i jednostavna - keep it simple and stupid - otvara nam se ozbiljna opasnost koju već danas imamo da nam ovo širenje COVID-a uđe u tvornice, a tada dobivamo lockdown koji nije država propisala, nego se de facto događa'', rekao je Čačić.

Što se tiče mogućnosti proglašenja policijskog sata, Čačić je istaknuo: 'Mi i u prvom valu pandemije, ovdje u Varaždinskoj županiji, naše tvornice su radile, to nije baš javno poznato, ali one su radile. Sada u ovom drugom valu bez odluke države događa se da tvrtke prestaju raditi jer ovakvo širenje virusa kojemu svjedočimo ulazi u tvornice'. 

Stoga smatra da policijski sat 'apsolutno može pomoći': 'Mi imamo potpuno jasnu sliku da sad ne možemo ići s reakcijom u nijansama, nema više distanca, maska ... sve to treba poštivati, ali mi moramo jednostavno presjeći i u nekom trenutku ulazimo u hladnije doba - zatvoreni prostor i alkohol: opuštanje, dakle neke su zemlje to učinile od 18 sati, neke od 21 sat, neke od pola noći, ali ovoga trenutka sve zemlje koje imaju brojeve iznad nas su to učinile, a neke i ispod nas, recimo Španjolska i Francuska. Mi samo moramo reći u kojem trenutku ćemo morati reagirati'.

Uvođenje policijskog sata je ono što se treba definirati na nacionalnoj razini, podsjetio je Čačić te upozorio da je ovoga trenutka najgora Krapinsko-zagorska županija, potom Grad Zagreb pa Međimurska županija i potom Varaždinska županija: 'Sjever Hrvatske koji je bio najbolji u prvom valu, ovoga trenutka je pod udarom, a tu je prerađivačka industrija'.

Kad je, pak riječ o mogućnosti prelaska na online nastavu što je mjera koju može donijeti lokalni stožer za razliku od policijskog sata, Čačić je istaknuo: 'Od 13 naših srednjih škola četiri su online i u svakom trenutku čim dođe do neke zaraze u nekom prostoru idemo na online tako da možda ako se stvari budu eksplozivno razvijale na ovaj način kako se to razvija, negdje s 5. 11 mi vjerojatno možemo očekivati online u srednjim školama, mi imamo daleko najjaču infrastrukturu u Hrvatskoj'.

Vaša reakcija na temu