Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čagalj: U saniranje štete od potresa moramo uključiti domaću industriju

Čagalj: U saniranje štete od potresa moramo uključiti domaću industriju

Naglasila je da Udruženje graditeljstva HGK tražilo ukidanje zabrane rada trgovinama građevinskim materijalom jer su bili svjesni da isporuka opreme temeljem narudžbe neće biti dovoljna da se izvrši hitna sanacija zgrada u potrebnom opsegu

Na zahtjev Udruženja graditeljstva Hrvatske gospodarske komore ukinuta je zabrana rada trgovinama građevinskom opremom u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji kako bi se olakšala obnova objekata oštećenih u nedavnom potresu. 

- Podneseno je preko 25.000 zahtjeva za procjenu štete od potresa, a sve te objekte će trebati u većoj ili manjoj mjeri sanirati. Ovo je prava prilika da u oštećene zgrade i kuće ugradimo hrvatske materijale i tako pomognemo i građanima koji su pogođeni potresom, ali i našim tvrtkama iz sektora građevina. Zato pozivam domaće proizvođače građevinskog materijala, boja i lakove te sve ostale opreme potrebne za sanaciju šteta da se što aktivnije uključe u akciju obnove, a građane pozivam da u što većoj mjeri kupuju hrvatsko - istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Naglasila je da Udruženje graditeljstva HGK tražilo ukidanje zabrane rada trgovinama građevinskim materijalom jer su bili svjesni da isporuka opreme temeljem narudžbe neće biti dovoljna da se izvrši hitna sanacija zgrada u potrebnom opsegu. 

- Osobno sam odmah nakon potresa izašla na teren i dobro znam o kakvim razmjerima štete se radi. Zato opet pozivam naše građevinske tvrtke, proizvođače opreme i građane da nam se jave, a mi ćemo im pomoći u koordinaciji obnove - poručila je Čagalj i pohvalila razumijevanje Stožera civilne zaštite koji je promptno reagirao i ukinuo zabranu rada trgovinama građevinske opreme.

Vaša reakcija na temu