Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT Capak objasnio zašto od koronavirusa umiru zdrave osobe

Capak objasnio zašto od koronavirusa umiru zdrave osobe

Ima više elemenata koji na to mogu utjecati, kaže ravnatelj HZJZ-a

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera Krunoslav Capak objasnio je za N1 zašto zdrave osobe umiru od koronavirusa, odnosno koje se komplikacije najčešće javljaju kod mladih i zdravih osoba, a koje dovode do smrti.

- U literaturi je opisano više slučajeva iznenadne smrti mladih ljudi koji su oboljeli od COVID-a 19, a te smrti se proučavaju obdukcijski i patološki. Tu ima više elemenata koji mogu na to utjecati, ali iznenadno zatajenje organa zbog oštećenja krvnih žila i diseminirane intravaskularne koagulacije (teški poremećaj zgrušavanja krvi koji vodi do krvarenja) je najvjerojatniji scenarij o kojem sam čitao u izvješćima patologa iz svijeta koji su obducirali oboljele od COVIDA-19 - rekao je Capak.

Vaša reakcija na temu