Capak poručio roditeljima: Pošaljite djecu u školu

Capak poručio roditeljima: Pošaljite djecu u školu

Uputio je poruku i svima koji su zabrinuti da bi dolazak turista u ljetnim mjesecima mogao izazvati novi val zaraze

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV poslao je poruku roditeljima čija se djeca vraćaju u škole i svima koje zabrinjava navala turista u ljetnim mjesecima, ali i upozorio kako još nije vrijeme da se proglasi kraj epidemije.

- Epidemija koronavirusa je nešto što se nikad u povijesti nije dogodilo i naravno da svi strahujemo za svoje najmilije. Međutim, mi u Hrvatskoj imamo izvrsnu epidemiološku situaciju, što nam je dalo mogućnost da još malo dodatno popustimo mjere koje smo propisali za vrtiće i škole - rekao je Capak u Dnevniku Nove TV. 

Istaknuo je kako su prve mjere HZJZ-a za ponovno otvaranje škola i vrtića bile usmjerene prvenstveno na to da se stvori što veća sigurnost za djecu, no da sadašnja epidemiološka situacija, s trenutno svega 133 oboljele osobe od covida-19 u cijeloj Hrvatskoj, daje mogućnost da se te mjere dodatno popuste.

- Zato smo napravili nove preporuke, koje daju visoku razinu sigurnosti. Poruka roditeljima je da pošalju djecu u školu. U školama će se organizirati jedna vrlo visoka razina sigurnosti. Apsolutne sigurnosti nema nigdje, ali škole će napraviti sve da ta sigurnost bude maksimalna - poručio je Capak roditeljimau Dnevniku Nove TV.

Ravnatelj HZJZ-a uputio je poruku i svima koji su zabrinuti da bi dolazak turista u ljetnim mjesecima mogao izazvati novi val zaraze.

- Mi smatramo da imamo dovoljno kapaciteta da svakoga tko eventualno oboli možemo vrlo brzo izolirati i njegove kontakte staviti u samoizolaciju - rekao je. Po njegovim riječima, u turističkim objektima na hrvatskoj obali stvorena je visoka razina sigurnosti i Hrvatska ima dovoljno kapaciteta da liječi i turiste.

- Bit će organizirane turističke ambulante. Neki hoteli su već rekli da će oni organizirati posebne liječnike za svoje objekte. Ako netko oboli, mi smo u svakom slučaju u stanju organizirati transport na siguran način u zemlju otkuda je došao, ali ako bude potrebno, imamo dovoljno kapaciteta da ih i liječimo - zaključio je Capak, koji ipak upozorava kako još nije došlo vrijeme da se proglasi kraj epidemije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65924, "");
Pregledaj komentare