Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot CAPAKOVA ZAMJENICA: Od danas zaraženih možemo računati da će 45 ili 46 umrijeti

CAPAKOVA ZAMJENICA: Od danas zaraženih možemo računati da će 45 ili 46 umrijeti

Trenutno je u tijeku cijepljenje trećom dozom

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin komentirala je današnje visoke brojke novozaraženih i otkrila koliki broj preminulih možemo očekivati od ovog broja novozaraženih.

- Smrtnost od ukupnog broja novozaraženih iznosi najmanje jedan posto, svaki stoti zaraženi umre od posljedica zaraze covidom. Stoga možemo računati da će 45 ili 46 osoba preminuti od ovih koji su se danas zarazili. To će uglavnom biti osobe starije životne dobi. I to možemo očekivati za otprilike dva tjedna - rekla je za Index Ivana Pavić Šimetin.

Trenutno je u tijeku cijepljenje trećom dozom, koje je počelo 18. listopada.

Treća doza namijenjena je ponajprije svim imunokompromitiranim osobama. Osim njima, docjepljivanje se preporučuje i svima starijima od 65 godina. Primjena treće doze počinje u trenutku kada je u RH cijepljeno 46% ukupnog i 55% odraslog stanovništva.

- U Hrvatskoj je u ovih devet dana 10.653 osoba primilo treću dozu. Sve više ljudi nas ispituje kad mogu doći po treću dozu. To su oni koji su se cijepili 1. i 2. dozom. U Hrvatskoj je 47 posto onih koji su skloni cijepljenju i ti se žele cijepiti i trećom dozom - rekla je Indexu zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Navodi kako bi od druge doze trebalo proći šest mjeseci kako bi se mogla primiti treća doza.

Vaša reakcija na temu