Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: NFT car girl / Unsplash Cariniku nije bilo dovoljno 50 eura mita, uhićen je

Cariniku nije bilo dovoljno 50 eura mita, uhićen je

USKOK otvorio istragu

Uskok je otvorio istragu protiv carinika (49) i vozača kamiona (39) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, piše Danica.

Kako navodi Uskok u subotu, sumnja se da je carinik u srijedu ovaj tjedan na Graničnom prijelazu Ilok prilikom obavljanja izlazne carinske kontrole predočio vozaču kamiona da izvagana težina robe u vozilu ne odgovara podacima unesenima u carinsku deklaraciju.

Od njega je pritom zatražio 50 eura kako ne bi poduzimao daljnje službene radnje radi utvrđivanja prekršaja, na što mu je vozač kamiona iz Srbije predao traženi iznos.

Potom je carinik vidio da vozač prevozi lijekove u vrijednosti od 72.150 eura te je, smatrajući da nije dobio dovoljno s obzirom na vrijednost robe, od njega zatražio dodatni novac kako bi ga propustio bez daljnjeg postupanja, što je vozač odbio.

Nakon toga je carinski službenik ponovno zatražio od vozača dodatni novčani iznos, navodeći da će u protivnom platiti kaznu u iznosu od 600 do 700 eura, što je vozač opet odbio. Zatim je carinik rekao vozaču da može napustiti granični prijelaz tek kad plati kaznu.

Potom je sačinio prekršajni nalog na ime vozača, ali se po završetku smjene udaljio sa graničnog prijelaza, a da ga nije potpisao i uručio. Uskok je sucu istrage Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv carinika.

Vaša reakcija na temu