CEMEX-u dodijeljeno priznanje Izvrsnost u izazovima: 'Neprestano radimo na tome da našim zaposlenicima osiguramo najbolje uvjete rada'

CEMEX-u dodijeljeno priznanje Izvrsnost u izazovima: 'Neprestano radimo na tome da našim zaposlenicima osiguramo najbolje uvjete rada'

Priznanje Izvrsnost u izazovima je samo još jedna potvrda da smo se kao organizacija dobro snašli u potpuno novim okolnostima te da u vrijeme krize nismo iz vida izgubili dobrobit naših zaposlenika i zajednice - rekla je Mirela Kotarac

Vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima SELECTIO dodijelila je CEMEX-u priznanje Izvrsnost u izazovima. SELECTIO dodjeljuje priznanje Izvrsnost u izazovima od travnja 2020. godine onim kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima, a cilj priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenicima i u razdoblju krize te razmjena dobrih praksi i inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule, posebno u jeku pandemije Covid-19.

CEMEX je u vrijeme pandemije Covid-19 među prvima razradio i implementirao protokole zaštite i sigurnog ponašanja na radnom mjestu, njih čak 52. Protokolima se propisuju obavezna ponašanja na radnom mjestu i daju preporuke kako postupiti u slučaju sumnje na zarazu Covidom-19. CEMEX je također u svom laboratoriju proizveo dovoljne količine sredstva za dezinfekciju koje je distribuirao na sve svoje lokacije i podijelio svim svojim zaposlenicima. Budno prateći situaciju i preporuke nacionalnog stožera, tvrtka je omogućila rad od kuće onim radnicima čija priroda posla je to dopuštala te je provela sve mjere opreza potrebne za sigurno obavljanje radnih zadataka  u našim pogonima. Također, uveli su i posebne protokole za povratak zaposlenika na njihova radna mjesta. Sve vrijeme, izazovima unatoč, zadržana su sva materijalna prava i beneficije radnika. 

Uz potrebe svojih zaposlenika, tvrtka se trudila prepoznati i potrebe lokalne zajednice te pomoći u nošenju s pandemijom. Tako je organiziranom dobrovoljnom akcijom zaposlenika, sindikata, članova Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar i članova svoje udruge branitelja te same kompanije, prikupljeno i KBC-u Split donirano 157.000 kuna za pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19. CEMEX nije zaboravio ni najmlađe članove zajednice u vrtićima i školama, kao ni domove za starije i nemoćne doniravši zaštitna sredstva i dezinficijense ovim ustanovama.

- Priznanje Izvrsnost u izazovima je samo još jedna potvrda da smo se kao organizacija dobro snašli u potpuno novim okolnostima te da u vrijeme krize nismo iz vida izgubili dobrobit naših zaposlenika i zajednice. Drago nam je da je tvrtka SELECTIO to prepoznala dodijelivši nam ovo priznanje - rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX-a Hrvatska, dodavši: 

- Naš posao nije gotov i mi neprestano radimo na tome da našim zaposlenicima osiguramo najbolje moguće uvjete rada, posebno u ovim izazovnim vremenima.

Kompanije nositelji ovog priznanja prošle su kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja ljudskim resursima, a područja koja se procjenjuju su njihova agilnost i prilagodljivost, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Osim CEMEX-a, nositelji priznanja Izvrsnost u izazovima su i A1, Erste banka, Kaufland, Njuškalo, Trikoder, PLIVA, Poslovna inteligencija, JGL, Philip Morris Zagreb, McDonalds, CARNET, Hrvatski Telekom, Luckia Hrvatska te Addiko Banka.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(70147, "");
Pregledaj komentare