Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om

Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om

'Nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili'

Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke za trajanja sjednice Predsjedništva.

Dabro je poručio da je DP spreman i na izglasavanje saborske većine oporbe i sastavljanje Vlade s HDZ-om. 'Imali smo neformalni sastanak danas s HDZ-om, uputili smo poziv i razgovarao sam s predstavnicima SDP-a i Mosta. Sutra kreću službeni razgovori sa svim strankama. Dobili smo potporu predsjedništva za pregovarački tim u sastavu (Ivan) Penava, (Mario) Radić, (Josip) Dabro, (Damir) Barna. Sutra krećemo u razgovore sa svim relevantnim političkim opcijama, osim SDSS-a i Možemo!', rekao je u razgovoru za Novu TV.

Uvjeti bez kojih Domovinski pokret neće pristati na izglasavanje većine obuhvaćaju poštivanje nadzora državne granice, Vladu bez SDSS-a, nultu toleranciju na ilegalni ulazak migranata, naveo je Dabro, a spomenuo je i deratifikaciju Istanbulske konvencije. 

Istaknuo je da 'SDSS ne dolazi u obzir za formiranje većine', dodavši da su članovi stranke na sastanku 'obećali da će se držati obećanja da neće sastavljati većinu s SDSS-om'.

'Svi su dali svoju riječ i obećali da će se držati toga. To su ljudi sa stavom koji su se suprotstavljali i nekim politikama HDZ-a', dodao je.

Na pitanje jesu li spremni podržati ideju parlamentarne većine oporbe koja bi se skupila u Saboru, rekao je da je upravo to tema sjednice Predsjedništva stranke. 'I rečeno je da ako dođe do rastezanja i odugovlačenja da je DP spreman i za izglasavanje saborske većine. Bitno je reći da nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili', dodao je te naglasio da će se boriti za nacionalne interese i interese građana.

Vaša reakcija na temu