Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN ŽENA 'Pandemija i ratovi vratili su nas unatrag'

DAN ŽENA 'Pandemija i ratovi vratili su nas unatrag'

Ovo su glavni zaključci konferencije 'Ekonomija bez predrasuda'

Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca povodom Međunarodnog dana žena organizirala je konferenciju pod nazivom 'Ekonomija bez predrasuda'. Tema je bila jačanje gospodarstva osnaživanjem žena te poticanje žena da uzdignu svoj glas i izbore se za svoja prava, koja su, kao i uvijek, nakon velikih disrupcija u svijetu, opet vraćena dva koraka unatrag.

Sve prisutne pozdravio je Damir Zorić, generalni direktor Hrvatske udruge poslodavaca. Kazao je da žene moraju biti glasnije, bolje organiziranije i prodornije kako bi ostvarile ono što smatraju da je važno kako bi ovo društvo bilo humanije. Istaknuo je da trebaju reći ono što želimo svih 365 dana u godini. 

Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodna mreža poslovnih žena, istaknula je da su sve žene ovaj dan zaslužile. Poručila je da će promijeniti svoj položaj kada se uključe u sve sfere života jedne zajednice.

- Nema tog muškarca koja nas može razjediniti kada odlučimo nešto napraviti. Pružite ruku kad ste visoko ženama ispod vas, pružite ruku kad ste ispod, ženama koje žele doći na neku poziciju. To je jedini put da mi dođemo tamo gdje želimo, a to je ravnopravnost. Sva prava koja želimo moramo uzeti - zaključila je. 


Konferenciju je vodila Ivana Fakin, vlasnica Essenta agencije.

Uvodno predavanje održala je Sandra Šućurović koja je pričala o ostvarivanju naših potencijala i načinima na koje to možemo napraviti. 

- Ono što trebamo je voditi se svojim srcem i osluškivati sebe - naglasila je.

Panel 'Jačanje gospodarstva osnaživanjem žena' vodila je Gordana Matković, vlasnica tvrtke Educamix. Iznijela je statistike u kojima je u ukupnom udjelu stanovništva skoro 51,7 posto žena, no u upravama kompanija ih je tek 11,8 posto. Imamo puno više obrazovanih žena od muškaraca.

Ivana Radić, biznis terapeut i predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena, upozorila je da je broj žena u poduzetništvu od devedesetih godina 20. stoljeća do danas puno veći i da su žene ostvarile puno više prava od tada do danas.

-  Kada su žene dovedene do toga da nešto moraju, onda izvuku svu svoju hrabrost. Žena uvijek ima nešto za reći, ali ne zato što nekoga potkopavamo nego da se izrazimo. Pandemija, ratovi i slično vratili su nas unatrag u našim pravima - njena je poruka. 


Ivan Mišetić, predsjednik članova HUP-a, apostrofirao je ulogu žene kao majke i nekoga tko je jako snažan i tko daje svoju podršku svima oko sebe.

Ivana Gažić, predsjednica Zagrebačke burze, rekla je da u organizacijama treba prepoznati žene koje imaju kompetencije za neki direktorski položaj  i gurati ih u tom smjeru. 

- Žene često misle da nešto ne mogu. Moramo ih ohrabriti - naglasila je.

Milka Kosanović, direktorica odnosa članstva u HUP-u, izjavila je da žene moraju prestati biti 'dobre curice'.

- Društvo odvraća djevojčice od njihovih potencijala, a treba ih poticati da idu u smjeru razvoja onog au čemu su najbolje - tvrdi.

Poručila je da žene ne smiju dopustiti muškarcima da ih stišavaju, one moraju biti glasne.

Barbara Kolar, radijska i televizijska voditeljica, istaknula je da odgovornost za stereotipe leži na svima nama, a ne samo na medijima. Mediji imaju neke druge postulate pa je potrebno i stvoriti priču koja bi im bila zanimljiva. Vjeruje da je iza nje stajao njen inat i uspjela je unatoč, a ne zahvaljujući. 

Dunja Firšt, HR managerica u Kauflandu Hrvatska, ispričala je kako se kompanija prije 10-ak godina opredijelila za to da bude najpoželjniji poslodavac u branši. Tada je krenula promjena. U kompaniji imaju 77 posto žena, a 54 posto žena je na rukovodećim položajima. Ugovori na određeno su zastupljeni samo 2%. Ona smatra da je sve u životu stvar izbora i da treba preuzeti stvari u svoje ruke.

Snježana Turalija, vlasnica Greenika - obrta za savjetovanje rekla je da su žene odradile najveći dio posla u sektoru zelene tranzicije i zgradarstva. 

- Predsjednici uprava, direktori i velika imena u arhitekturi su uglavnom muškarci, a žene su vrlo tihe, a rade puno baš u tim djelatnostima. U političkom miljeu imamo još puno toga za napraviti jer nas se ušutkava - pojasnila je. 

Naglasila je da moramo vjerovati same u sebe.

Snimka konferencije može se pogledati na Facebooku i YouTubeu


Vaša reakcija na temu