Foto: Pixabay.com Danas počinju prijave za subvencionirane stambene kredite

Danas počinju prijave za subvencionirane stambene kredite

Subvenciju ostvarujete u prvih pet godina otplate kredita, a dodatne pogodnosti dobivate ako imate djecu

Danas počinju prijave za subvencionirane stambene kredite, a trajat će tri tjedna. Sukladno zakonskim predispozicijama, na natječaj se mogu prijaviti osobe mlađe od 45 godina koje u svom vlasništvu nemaju nekretninu. Državna potpora odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po kvadratnom metru, odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Cijena od 1.500 eura po metru kvadratnom, odnosno ukupni iznos kredita od 100.000 eura mogu biti i veći ali se u tom slučaju razlika ne subvencionira. 

Koliki će dio rate plaćati država ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se kupuje ili gradi nekretninu. Na najveću subvenciju (51 posto rate kredita) imaju pravo oni koji rješavaju stambeno pitanje u najnerazvijenijim područjima, dok najmanje (30 posto rate kredita) ide onima koji se kuće u urbanim središtima poput Splita i Zagreba.

Subvenciju ostvarujete u prvih pet godina otplate kredita, a dodatne pogodnosti dobivate ako imate djecu. Uz ranije uvedeno produženje od dvije godine za svako rođeno ili posvojeno dijete tijekom trajanja subvencije, ove godine trajanje subvencije produžuje se za dodatnih godinu dana po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51042, "");
Pregledaj komentare