Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Demokrati: Građani Plenkoviću više ne vjeruju

Demokrati: Građani Plenkoviću više ne vjeruju

Smatra, da će ove mjere generirati pobunu građana na svim razinama jer se, između ostaloga zatvaraju kafići i restorani, a Crkva ostaje otvorena

'Plenković je izgubio doticaj s realnošću, živi u svom političkom balonu, a građani  mu više ne vjeruju što je najveći rizik korona krize', poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata. 

'Današnje predstavljanje novih mjera još jednom pokazuje pravo Plenkovićevo lice i očitu nestručnost da se učinkovito uhvati u koštac s korona krizom. Ovaj val epidemioloških mjera neće riješiti zdravstvenu krizu, a gospodarstvo je gurnuto u provaliju.' – istaknuo je Mrsić. 

Smatra, da će ove mjere generirati pobunu građana na svim razinama jer se, između ostaloga zatvaraju kafići i restorani, a Crkva ostaje otvorena. Plenkovićeva pristranost u ovom slučaju je očita jer nema hrabrosti uvesti konkretnije epidemiološke mjere, jednake za sve. 

'Plenković nas je gurnuo u puno ratno stanje s neprijateljem korona virusom, a da tog još nije svjestan. Narušio je nacionalnu stabilnost, slijepo slijedeći svoje političke ambicije. Mjere ne prate kvalitetno očuvanje radnih mjesta i opstanak gospodarstvenika, a kamoli da štite zdravlje i živote građana.' – naglasio je Mrsić. Rekao je da građani više ne vjeruju u Plenkovićevu iskrenost jer relativizira stanje, stvara dodatnu psihozu skrivajući stvarno zdravstveno stanje nacije i proračuna te kontinuirano uvodi dvostruke mjere radi ostvarenja svojih partikularnih političkih ciljeva. 

Mrsić je rekao kako je potrebno zatvoriti sva događanja, misna slavlja i shopping centre, uvesti online nastavu od 5 razreda osnovne škole te osigurati nove mjere za podršku očuvanja radnih mjesta i opstanka gospodarstvenika jer korona kriza sada bukti više od devet mjeseci, a izgledno je da trajati i više od godinu dana. Cjepivo će, kada dođe, tijekom prvog kvartala 2021. godine ublažiti korona pandemiju, ali postoji rizik da istu neće učinkovito suzbiti, o čemu ne postoji strategija Vlade RH što će činiti i nakon cijepljenja. Ono što je potrebno proaktivnija borba protiv korona pandemije, a dosadašnja praksa pokazuje da je reaktivnost jedina taktika Plenkovića i njegovih članova nacionalnog Stožera civilne zaštite. Nažalost, očito je da Plenković kalkulira broj preminulih i utjecaja na mirovinski sustav te uspoređuje s brojem demografskog odljeva stanovnika u inozemstvo.

'Plenković se kocka sa životima građana, njihovim radnim mjestima i gospodarstvom. Ovime nas vraća na prvi korak u borbi s korona virusom prije prvog lockdowna, a kuća gori o čemu najbolje svjedoče radnici, gospodarstvenici, obitelji preminulih i medicinsko osoblje.' – zaključuje Mrsić. 

Vaša reakcija na temu