Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA Otac vlastitim rukama udavio troje malodobne djece, pokušao ubiti i sebe

DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA Otac vlastitim rukama udavio troje malodobne djece, pokušao ubiti i sebe

Najmlađe je imalo četiri godine

Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine ugušio je noćas vlastiti otac u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a nakon toga je pucao u sebe, donosi Jutarnji list.

Preživio je i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

Tko je dojavio policiji da se nešto dogodilo u stanu urbane vile s tri kata i potkrovljem nije poznato, no policija, ali i Hitna pomoć brzo su došli na mjesto događaja. U spavaćoj sobi zatekli su na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri. Kako se neslužbeno doznaje, roditelji djece su rastavljeni i djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s ocem, koji ih je vlastitim rukama zadavio, a nakon tog sumanutog čina posegnuo je, čini se, za oružjem i pokušao si presuditi. U kakvom je stanju zasad nije poznato.

Policija je do ranih jutarnjih sati provodila očevid, a jutros su tijela troje djece prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom ustanoviti uzrok smrti.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim 'Zbogom svima...' te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao 'braću iz masonske lože' koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Otac djece je, inače, iz Beča i ima vlastitu konzultantsku tvrtku, piše Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu