Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP DETALJI STRAVIČNE NESREĆE Poginuli majka i dva sina, za sve je kriva brzina i sklizak kolnik

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE Poginuli majka i dva sina, za sve je kriva brzina i sklizak kolnik

Prometnu je skrivio 25-godišnjak

Operativno-komunikacijski centar PU brodsko-posavske je jučer iza 16 sati zaprimio dojavu da je na nadvožnjaku autoceste A3, na izlazu sjeverne kolničke trake kod mjesta Okučani, došlo do sudara kamiona hrvatskih i osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Srbije.

'Teretnim automobilom hrvatskih nacionalnih oznaka upravljao je 25-godišnji državljanin Republike Hrvatske, dok su se u osobnom automobilu nalazile tri osobe (dvije muške - 1983. i 1986. godište, te jedna ženska osoba - 1964. godište). Na mjesto prometne nesreće izašao je općinski državni odvjetnik, koji će, uz asistenciju policijskih službenika, obaviti očevid', objavila je policija u nadopuni informacije jučer navečer.

U nesreći su, kako je ustanovljeno, poginule tri osobe. Sve tri osobe bile su iz osobnog automobila. Kako je neslužbeno doznao Index, radi se o majci i dva sina. Stariji muškarac je vozio.

Policija je nakon obavljenog očevida objavila detalje nesreće. Do nesreće je došlo jer 25-godišnji vozač velikog kamiona nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Cesta je bila skliska, a on je vozio većom brzinom.

'Nakon objavljene osnovne informacije o prometnoj nesreći na autocesti A3 u kojoj su smrtno stradale tri osobe, policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo tako da je 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom hrvatskih registarskih oznaka i kretao se krakom prometnog čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se osobni automobil nacionalnih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Republike Srbije. Na dijelu ceste kod zavoja ulijevo, 25-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja skupa vozila osobinama i stanju na cesti uslijed čega je vozilom prešao na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je došlo do udara teretnog automobila u osobni automobil.

Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici JVP-a Nova Gradiška radi izvlačenja tijela unesrećenih. U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, državljani Republike Srbije, koje su se nalazile u osobnom automobilu, starosti 35, 38 i 57 godina. Od 15.15 do 22 sata krak prometnog čvora Okučani autoceste A3 bio je zatvoren za sav promet koji je preusmjeravan obilaznim prometnim pravcima

U 19.30 25-godišnji vozač teretnog automobila je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227. Kaznenog zakona, Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu', piše policija.

Vaša reakcija na temu