Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Cro Drone Detonacija uplašila Zagrepčane: 'Užas, cijela kuća mi se zatresla'

Detonacija uplašila Zagrepčane: 'Užas, cijela kuća mi se zatresla'

Probijanje zvučnog zida

Nešto je grunulo, zatresla mi se kuća, zvuk je bio užasan, javili su se čitatelji 24sata iz Zagreba u utorak prijepodne.

Radi se o probijanju zvučnog zida.

'Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za razumijevanje', najavili su ranije iz MORH-a

'U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida', stoji u priopćenju.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, napominje MORH.

Planiran je i probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Vaša reakcija na temu