Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Nova TV Dodik helikopterom sletio na Baniju i pio rakiju: Ovo je tužan kraj

Dodik helikopterom sletio na Baniju i pio rakiju: Ovo je tužan kraj

'Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem'

Milorad Dodik bio je danas u Hrvatskoj.

Kako javlja Dnevnik.hr, Dodik je stigao na Baniju, i to helikopterom, kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem Republike Srpske.

Novinar Nove TV pitao ga je o čemu je prekjučer razgovarao s Vladimirom Putinom u Moskvi, a o čemu s hrvatskim predsjednikom Milanovićem na svom imanju prije tjedan dana. Dodik tvrdi da je kod Putina dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

'Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni', rekao je. Evo kako je komentirao sastanak s Milanovićem:

'Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo'.

Jedan od domaćina rekao je da je njemu Bosna zakon i da su mu Bosanci prva liga. Evo kako je Dodik reagirao na to.

'Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem. Nemamo ništa od toga, samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviji nije moglo Srbi, Hrvati, muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste Srbe, Hrvate i muslimane da moraju živjeti'.

Do kuće su došli i patrijarh Porfirije te Milorad Pupovac. Ovo je prva od deset kuća koje će se obnoviti srpskim novcem.

'Živio sam u kontejneru. Teško je to bilo podnijeti, uništilo mi je traktore i garaže', kazao je vlasnik kuće Milan Vranjanin.

'Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga', zaključio je Dodik.

Vaša reakcija na temu