Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Domovinski pokret: Most je naše pozive na zajedništvo prije zbora izrugivao, a sada bi slagali Vladu

Domovinski pokret: Most je naše pozive na zajedništvo prije zbora izrugivao, a sada bi slagali Vladu

'Naš cilj je provedba naših programskih točaka'

Iz Domovinskog pokreta su komentirali poziv Mosta za sastavljanjem anti HDZ Vlade. Istaknuli su kako su godinama i mjesecima prije izbora pozivali na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na izborima za Hrvatski sabor. 

'Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021. Ukazivali smo na jednostavnu matematiku i činjenicu da samostalnim nastupima svih opcija na izborima gubimo desetak mandata i slabimo vlastite pozicije. Na sve pozive na zajedništvo i zajednički nastup na izborima Most se oglušio. I ne samo da se oglušio, nego je takve pozive ismijavao i izrugivao. Izbori su pokazali da smo ponovno bili u pravu', poručuju iz Domovinskog pokreta. 

Dodaju da iako su Domovinski pokret i Most kumulativno dobili 50.000 glasova više nego na izborima 2020. - ostvaren je samo jedan mandat više ako se zbroje mandati obje opcije. 

'Mandati su prosuti zbog Mostova, i ne samo Mostova, odbijanja ideje zajedništva. Sadašnje Mostovo pozivanje na okupljanje i formiranje antiHDZ Vlade, pri čemu spominju nekakve nekompromitirane dijelove Domovinskog pokreta, nije samo neozbiljno i bahato, nego predstavlja i novi prilog povijesti hrvatske političke hipokrizije. Odbijali su ideju zajedništva suverenističkih snaga, a sada bi slagali nekakvu Vladu uz pomoć Sandre Benčić i platforme Možemo! Gdje je Most bio do sada? Očito je uz osiguravanje vlastitih fotelja u Saboru, što im je ključno i najvažnije, pripremao i teren za Vladu ideološkog moratorija', smatraju u Domovinskom pokretu.

Ističu kako govore isto što su govorili i prije izbora i da se isto ne može reći za  političke prevrtljivce kakvih je prepuna politička scena. 

'Inzistiramo na načelima, a ne na jeftinoj političkoj trgovini. Naš je cilj provedba naših programskih točaka od kojih se kao prve ističu demografija, zaštita hrvatskih granica i obnova hrvatskog sela.  Domovinski pokret čvrsto kao stijena stoji na svojim načelima. Od njih ne odustajemo', zaključili su.

Vaša reakcija na temu