Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DORH: Pokrenuta istraga protiv Peras, Kodžomana i Mamića

DORH: Pokrenuta istraga protiv Peras, Kodžomana i Mamića

Afera SMS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana.

- Postoji osnovana sumnja da su tijekom 2018. godine u Zagrebu, prvookrivljenik kao predsjednik uprave jednog sportskog kluba iz Zagreba, i drugookrivljenica kao članica uprave kluba zadužena za opće poslove među kojima je i odjel nabave; te oboje ovlašteni voditi poslove tog kluba i postupati s pozornošću dobrog gospodarstvenika i uvijek djelovati u interesu kluba; postupili protivno svojim dužnostima, a na inicijativu i prethodno traženje trećeokrivljenika, tadašnjeg savjetnika uprave kluba - stoji u izvješću DORH-a.

Iz DORH-a navode kako postoji osnovana sumnja da su Kodžoman i Peras, na traženje Mamića, odobravali njegov narudžbe i plaćali raznu tehničku i drugu robu na teret financijskih sredstava kluba.

- Osnovano se sumnja da je drugookrivljenica odobravala narudžbe, dok je prvookrivljenik svojim potpisom, na teret novčanih sredstava kluba, odobravao plaćanja razne tehničke i druge robe, znajući da se ta roba neće koristiti za potrebe kluba već za potrebe trećeokrivljenika - navodi se

- Osnovano se sumnja da je taj sportski klub, opisanim radnjama prvookrivljenika, drugookrivljenice i trećeokrivljenika, oštećen za ukupni iznos od 597.953,13 kuna, dok je trećeokrivljeniku pribavljena nepripadna imovinska korist u navedenom iznosu - navodi DORH, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu