Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dragan Primorac reizabran na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti

Dragan Primorac reizabran na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti

Sljedeće godine Hrvatska će biti domaćin jednog od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja

Na glavnoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti, prof.dr. Draganu Primorcu potvrđen je reizbor na dužnost predsjednika Odbora za međunarodne odnose ove najuglednije svjetske organizacije iz područja forenzičkih znanosti. Američka akademija za forenzičke znanosti sa sjedištem Colorado Springsu okuplja više od 7.000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta. U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA) te suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s vodećih američkih znanstvenih institucija, sveučilišta itd. Tijekom glavne skupštine za novu predsjednicu AAFS izabrana je prof.dr. Jeri Ropero-Miller.

Tijekom održavanja glavne skupštine, potvrđeno je da će se jedan od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja tijekom 2021. godine, '12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine' održati od 21. do 26. lipnja 2021. u Dubrovniku. Suorganizatori događaja su International Society for Applied Biological Sciences (ISABS), čuvena američka bolnica 'Mayo Clinic', Američka akademija za forenzične znanosti (AAFS) te hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina.

Od svoga osnutka (1997. godine) ISABS kontinuirano radi na promicanju najnovijih znanstvenih otkrića iz područja forenzičke i antropološke genetike te personalizirane medicine, a radu dosadašnjih kongresa koji se održavaju u Hrvatskoj, sudjelovalo je više od 6.000 znanstvenika i 650 predavača, ukupno iz 70 država svijeta. Među predavačima je bilo i sedam dobitnika Nobelove nagrade.

Vaša reakcija na temu