Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DRUGA DRŽAVA Istarska županija traži otvaranje kafića

DRUGA DRŽAVA Istarska županija traži otvaranje kafića

'Istra je pokazala da zna upravljati krizom. Bili smo jedina regija u Europi koja je bila zelena', poručio je Dino Kozlevac

Da kafići i restorani nisu žarišta tvrde i iz istarskog stožera. Prema njima Hrvatska bi mjere trebala donositi prema stanju u pojedinim županijama, a ne paušalno.

'Imali smo odličan regionalni pristup. Istra je pokazala da zna upravljati krizom. Bili smo jedina regija u Europi koja je bila zelena', poručio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera Civilne zaštite Istarske županije za RTL.

A sada zbog brojki u udaljenim županijama nepotrebno se penaliziraju istarski ugostitelji koji se, tvrdi stožer, disciplinirano pridržavaju svih mjera.

Istarski Stožer najavljuje nove pregovore s Vladom od ponedjeljka. Uz reviziju već donesenih mjera žele Vladi skrenuti pozornost na mjesta u kojima se, prema njihovim saznanjima, virus zbilja brzo širi.

'Mi sada imamo kruženje virusa unutar obitelji. Cijela obitelj, pet, šest njih dođe zaraženo, unutar tvrtki gdje ljudi rade', poručio je Kozlevac.

Uz regionalni pristup - osobna higijena, fizička distanca, nošenje maski i provjetravanje prostora su točke na kojima Istarski stožer namjerava inzistirati. A kao potencijalnu novu mjeru i oni razmišljaju o novčanim sankcijama za prekršitelje. 

Vaša reakcija na temu