Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Država sedam godina pokušava izbaciti Žinića iz stana u Zagrebu, zašto sudska procedura još uvijek traje?

Država sedam godina pokušava izbaciti Žinića iz stana u Zagrebu, zašto sudska procedura još uvijek traje?

U javnost izlaze zanimljivi detalji o postupku Ministarstva branitelja kako bi ga uklonili iz tog stana

Pritisnut teretom nekretninskih afera, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a SMŽ-a te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju, javlja RTL

Podsjetimo, od 1995. godine Žinić s obitelji živi u državnoj nekretnini iako ima i svoje, a ispostavilo se da ga država već sedam godina pokušava iseliti iz stana koji je dobio na korištenje u Zagrebu. 

Žinić pak tvrdio da je 'čist' te da je sve radio u skladu s propisima, ali i da će se povući ako se utvrde nezakonitosti. Sada u javnost izlaze zanimljivi detalji o postupku Ministarstva branitelja kako bi ga se uklonilo iz tog stana, piše Telegram.

Naime, proces koji se vodi na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu trenutno je u mirovanju, a župan Žinić uvjerio je sud da namjerava otkupiti državni stan na Borovju stoga je zatražio odgodu suđenja dok se procedura ne riješi.

Žinić je na sudu tvrdio da mu je zahtjev za otkup stana odobren, ali iz Ministarstva branitelja kažu kako o tome ništa ne znaju, doznaje Telegram.

Ministarstvo branitelja već šest godina pokušava izbaciti iz stana Žinića i njegove sinove jer kako kažu, tamo boravi nezakonito i bez ikakvog rješenja. 2016. godine donesena je presuda kojom su Žinić i njegovi sinovi morali napustiti stan, međutim županovom žalbom, proces je vraćen na početak. Nakon toga, njegov odvjetnik obavještava sud da je pokrenuta procedura za otkup te nekretnine, na temelju čega Žinić u siječnju 2019. godine dobiva odgodu procesa do srpnja.

Suđenje stoga još uvijek zaustavljeno, a Ministarstvo branitelja tvrdi da nema nikakvih saznanja o tome.

Vaša reakcija na temu