Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DRŽAVNO PRVENSTVO Među najboljima u sudokuu velik broj splitskih učenika

DRŽAVNO PRVENSTVO Među najboljima u sudokuu velik broj splitskih učenika

Donosimo rezultate postignute u Vodicama

U subotu je u Vodicama održana završna razina Prvenstva Hrvatske u sudokuu za osnovne i srednje škole, u organizaciji Hrvatske Mense i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO). Plasman na završno natjecanje izborilo je 80 najboljih učenika iz osnovnih i srednjih škola, temeljem rezultata regionalnih natjecanja, na kojima se borilo 665 učenika, od ukupno 4780 koliko je sudjelovalo u prvom krugu, školskim natjecanjima. 

Učenici su se prema dobi natjecali u tri kategorije: bistrići (od 1. do 4. razreda osnovne škole), kadeti (od 5. do 8. razreda) i juniori (od 1. do 4. razreda srednje škole). 

Na državnom natjecanju u Hotelu Olympia u Vodicama sudjelovalo je po 40 kadeta i juniora, dok je za bistriće regionalna razina bila finalna. Petak je bio rezerviran za logičku radionicu, u kojoj su učesnici imali priliku rješavati razne logičke slagalice, a navečer je održan pub kviz. Nastupilo je 13 ekipa, a u pripetavanju slavonske Kulenove seke bile su bolje od Istrijana, dok su treći bili Splićani Antonio i MIOC.


U subotu se održalo natjecanje u sudokuu. Sudoku zadaci su raspoređeni u 4 cjeline: brzinac, klasika, varijacije i matematika, s kojima su se prvi u koštac uhvatili osmoškolci, da bi dobili poredak najboljih kadeta: 1. Iva Rabar (7.r. OŠ Vidikovac, Pula - 519), 2. Fran Marčec (6.r. V. OŠ Varaždin - 429) i 3. Ida Mikulin (8.r. OŠ Lučko - 219 bodova). U ekipnom natjecanju nastupile su 4 ekipe: 1. OŠ Brestje, Sesvete (1281), 2. OŠ Kamen-Šine, Split (954), 3. OŠ Čavle (907) i 4. OŠ Viktor Car Emin, Donji Andrijevci (504 boda - samo 3 člana).


Poslijepodne su nastupili srednjoškolci, kojima su zadaci malo otežani u odnosu na kadete, a plasman najboljih juniora je bio: 1. Tina Bratim (2.r. III. Gimnazija Split - 548), 2. Magdalena Mihalić (4.r. Gimnazija Karlovac - 484) i 3. Anja Vađić (4.r. XV. Gimnazija Zagreb - 469 bodova). U ekipnom natjecanju su također nastupile 4 ekipe uz sljedeći plasman: 1. III. Gimnazija Split (1658), 2. XV. Gimnazija Zagreb (1488), 3. Gimnazija i strukovna škola Juraj Dobrila, Pazin (1254) i 4. SŠ Marko Marulić, Slatina (774 boda - samo 3 člana). Pobjeda Tine Bratim iz Žrnovnice nije iznenađenje, obzirom na to da ona već ima dva juniorska nastupa na svjetskom prvenstvu.


Za bistriće je regionalna razina bilo završno natjecanje, a prema zbirnoj redosljednici najbolji su bili: 1. Melany Magdić (4.r. OŠ Vladimir Nazor, Duga Resa - 337), 2. Natan Milat (4.r. OŠ Izidor Kršnjavi, Zagreb - 329) i 3. Marin Šarić (4.r. OŠ Žnjan-Pazdigrad, Split - 308 bodova). Od 82 škole, njih 52 su imale ekipe od 2 ili 3 člana, a poredak je: 1. OŠ Žnjan-Pazdigrad, Split (681), 2. OŠ Manuš, Split (629) i 3. OŠ Vladimir Nazor, Čepin (613 bodova). 

Natjecanje su nagradama i donacijama podržali: Element d.o.o., enigmatski časopis Logo, enigmatski časopis Feniks, TZ Vodice, Grad Vodice, Splitsko-dalmatinska županija i Projektni tim e-Škole pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Vaša reakcija na temu