Foto: Veljko Martinović Dvije osobe spašene iz nevremena na moru

Dvije osobe spašene iz nevremena na moru

Jaki udari bure nosili su gumenjake prema otvorenome moru

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji u senjskom akvatoriju, prema dvojcu na gumenjaku, koje su jaki udari bure nosili prema otvorenome moru.

- Poziv pogibelji u MRCC Rijeka zaprimljen je jučer, 12. rujna, u 12.48h, posredstvom očevidca, koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa (između Klenovice i Senja) uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje (gumenjak), koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave - poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Spasilačka brodica iz sastava LK Senj u 13.45h uočila je gumenjak sa dvije osobe te su ih službenici LK Senj nedugo potom presreli, ukrcali na spasilačku brodicu i neozlijeđene prevezli u Senj.

- Nakon što su od dvoje spašenika, I.M. (rođen 1963. godine), državljanin Republike Hrvatske i M.M. (rođen 1966. godine), državljanin Republike Njemačke, uzete izjave u okviru očevida o uzrocima ovog događaja, dvojac je službenim vozilom LK Senj vraćen u kamp, gdje borave turistički. Čime je ova akcija uspješno okončana - dodali su iz Ministarstva. 

Tijekom trajanja ove akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice vidljivost bila izrazito smanjena.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51198, "");
Pregledaj komentare