Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP EKSPLOZIJA U RIJECI Uhićeni bombaši, oglasio se i Božinović

EKSPLOZIJA U RIJECI Uhićeni bombaši, oglasio se i Božinović

Osumnjičenici su imali i treću napravu

Primorsko-goranska policija uhitila je dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Posljednja je odjeknula sinoć oko pola sata nakon ponoći kod trgovačkog centra na Pećinama. Nitko nije ozlijeđen, no građani su uznemireni, javlja HRT.

Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli su njemačkog i hrvatskog državljanina koji su ondje ostavili eksplozivnu napravu.

Navedene osobe su uhićene i privedene u policijsku postaju.

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će u roku od 24 sata od uhićenja biti privedeni pritvorskom nadzorniku. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitao je policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. 

'Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira', poručio je Božinović na Twitteru.

Ministar je izjavio u nedjelju da je riječ o policijskom postupanju koje je počelo pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju, nakon čega je 21. svibnja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

'Te akcije su očito na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje', rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posljedica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razini Ravnateljstva policije, odnosno uprave za kriminalističke poslove i djelatnicima primorsko-goranske policije.

'Praktički oni su od travnja svaki dan radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju', rekao je ministar novinarima nakon svečane Akademije u povodu Dana Hrvatske vojske.

Za motive i namjere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje slijedi, zaključivši da je u tim slučajevima bila očita neposredna opasnost koju je policija uspješno otklonila, dodao je ministar.

Za stanovnike riječkih Pećina bila je to neprospavana noć:

'Čuli smo eksploziju, muž je mislio da je velika petarda, ali nismo bili sigurni što je, čak se i u zgradi zatreslo.'

'Čuo sam! Dosta jako se čulo, bilo je kao petarda, ali tri puta ječe barem.'

Vaša reakcija na temu