Epidemiolog Kolarić: Moguće je da ćemo imati 2000 zaraženih dnevno

Epidemiolog Kolarić: Moguće je da ćemo imati 2000 zaraženih dnevno

U Hrvatskoj je danas 548 hospitaliziranih

Epidemiolog i član Znanstvenog savjeta vlade Branko Kolarić komentirao je kako je moguće da ćemo imati i 2000 zaraženih dnevno, javlja N1.

'S 500 smo došli na 1000 tako da nije nemoguće da i 2000 dostignemo', rekao je Branko Kolarić za HRT i dodao kako nas neodgovorno ponašanje dovodi do toga da nam zdravstveni sustav postane preopterećen, što ga zabrinjava.

'Pitanje je hoće li mjere dovoljno smanjiti broj novozaraženih, a kažem, ja sam zabrinut da zdravstveni sustav može brzo postati preopterećen. S ovako ubrzanim porastom sustav može biti brzo ugrožen', rekao je.

U Hrvatskoj je danas 548 hospitaliziranih.

Dodao je i kako se veći broj korona pacijenata liječi pa onda ima i nešto manje kapaciteta za ostale bolesti koje treba liječiti. Ovog trenutka, istaknuo je, ne treba opet aktivirati Arenu s dodatnim krevetima.

'Ali nije isključeno da neće trebati, i oni šatori ispred KB-a Dubrava i Arena. Za sada još ne', kaže.

Komentirao je i činjenicu da je sve više zaraženog medicinskog osoblja te se postavlja pitanje tko će raditi.

'Ljudi imamo toliko koliko imamo i sigurno će i Ministarstvo zdravstva i Stožer preraspodijeliti ljude, ali ne možemo izmisliti ljude kojih nema', rekao je Kolarić.

Na pitanje možemo li očekivati strože mjere u Hrvatskoj od ovih koje su trenutno, Kolarić je kazao kako vjeruje da ćemo morati postrožiti mjere.

Komentirao je i cijepljenje protiv gripe koje kreće sutra.

'Doza bi trebalo biti dovoljno za ove koji su ugroženi, to su ovi stariji od 65 godina, osobe s kroničnim bolestima, zdravstveni djelatnici, djelatnici u domovima za starije, korisnici domova za starije', zaključio je Kolarić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(77984, "");
Pregledaj komentare