ZAGREBAČKA POLICIJA: Zoran Erceg nije kršio zakon, nije bilo potrebe za našim postupanjem

ZAGREBAČKA POLICIJA: Zoran Erceg nije kršio zakon, nije bilo potrebe za našim postupanjem

'Nismo zaprimili pravomoćno rješenje Prekršajnog suda', kažu u PU zagrebačkoj

Šest sati nakon što smo im postavili pitanje hoće li opet uhititi Zorana Ercega koji se odmah nakon objave presude pojavio kod spomenika Franji Tuđmanu, zagrebačka policija odgovorila nam je kako nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih radnji od strane policijskih službenika.

Erceg je jutros osuđen na uvjetnu kaznu jer je 10. prosinca prošle godine prilikom otkrivanja spomenika vikao da je Tuđman ratni zločinac, a sudac mu je odredio i zabranu prilaska spomeniku u trajanju od godine dana zbog opasnosti da bi mogao ponoviti prekršaj. Presuda je nepravomoćna, na nju Erceg ima pravo žalbe.

Rješenje nije pravomoćno

Erceg je i danas ponovio kako je Tuđman zločinac i najavio kako će idući put kada dođe u Zagreb staviti natpis takvog sadržaja na spomenik. Policija je pred spomenikom legitimirala Ercega i novinare, no nije postupala.

'S obzirom da PU zagrebačka nije zaprimila pravomoćno rješenje nadležnog prekršajnog suda, gospodin Erceg nije zatečen u protupravnom ponašanju u smislu kršenja zabrane prilaska spomeniku. Napominjemo da su policijski službenici, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, ovlašteni davati upozorenja osobama koje bi mogle svojim ponašanjem počiniti prekršaj', navedeno je u odgovoru PU zagrebačke. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41477, "");
Pregledaj komentare