Foto: HRT Fuchs zaboravio da je 2010. bio ministar: 'Izguglat ćemo tko je trebao tada reagirati'

Fuchs zaboravio da je 2010. bio ministar: 'Izguglat ćemo tko je trebao tada reagirati'

Na pitanje nije li upravo on bio resorni ministar prije 10 godina, uz smijeh uzvratio da ne zna zašto nije reagirao tada, ali da je sada

Seizmološka služba RH dobila je po 20 kompleta novih seizmografa i akcelerografa s pripadajućim sustavima prikupljanja podataka o potresima u vrijednosti od 4.5 milijuna kuna koje će ovaj tjedan postaviti na petrinjsko seizmički aktivno područje, piše Index.

Na novinarski upit zar se trebala dogoditi katastrofa ovih razmjera da bismo bili u rangu ostalih, resorni ministar Radovan Fuchs ponovio je da su seizmolozi i inače samozatajni a da obično treba biti glasniji.

'Trebali su imati tu opremu i puno ranije. Ono što smo sada mogli napraviti učinili smo - vlada i Ministarstvo reagirali su brzo. Zašto se morao dogoditi potres, nažalost nije to jedina stvar gdje se mora i u izvanrednim okolnostima reagirati', poručio je.

Na komentar novinara da su seizmolozi i prije deset godina upozoravali da imaju samo 17 postaja, jednako kao i danas, Fuchs je odgovorio da to treba pitati onoga tko je trebao reagirati prije 10 godina te da su oni sada reagirali.

'Super, idemo pitati onoga tko je bio prije deset godina, izguglati onoga tko je trebao reagirati pa ćemo pitati zašto nisu reagirali. Mi smo sada reagirali', rekao je Fuchs, dok je pak na pitanje nije li upravo on bio resorni ministar prije 10 godina, uz smijeh uzvratio da ne zna zašto nije reagirao tada, ali da je sada. 

Podsjetimo, upravo Radovan Fuchs je u tom razdoblju bio ministar znanosti, obrazovanja i športa, a tu je dužnost obnašao u razdoblju od 2009. do 2012. godine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(85756, "");
Pregledaj komentare