Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić GASI VATRU I U STRANCI Novi politički tajnik pomagao je Plenkoviću da smiri situaciju oko Istanbulske konvencije

GASI VATRU I U STRANCI Novi politički tajnik pomagao je Plenkoviću da smiri situaciju oko Istanbulske konvencije

Ante Sanader uživa potpuno povjerenje predsjednika HDZ-a

Ante Sanader nakon diskreditiranog Lovre Kuščevića preuzima funkciju političkog tajnika HDZ-a, potvrdio je danas premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković. Formalnosti bi se trebale riješiti sutra na predsjedništvu HDZ-a, no nema nikakve sumnje da Ante Sanader uživa potpuno povjerenje Andreja Plenkovića.

Politički tajnik HDZ-a četvrta je osoba u hijerarhiji vrha stranke, nakon predsjednika, zamjenika i glavnog tajnika. S novom funkcijom Sanader će ojačati svoju poziciju u HDZ-u, a njegovo postavljanje zasigurno neće dobro primiti konzervativnija struja u stranci, ista ona koju je Sanader smirivao kada se Plenković u Splitu mučio tri i pol sata uvjeriti protivnike Istanbulske konvencije da ipak podrže ratificiranje.

Ante Sanader u dva je mandata bio na čelu splitske Županije, dva mandata je bio i gradonačelnik Kaštela. U Saboru broji već treći saborski mandat. Predsjednik je Hrvatske vatrogasne zajednice i vatrogasac od 1977. godine, a najveća neugodnost veže se uz njegovu suprugu koja je prije 15 godina na parkingu trgovačkog centra pronašla pola milijuna kuna u eurima i spremila ih u prtljažnik automobila.

Sanaderova imovinska kartica nije ni sjena onoj prethodnika Kuščevića. Prijavio je neto plaću od 16.857 kuna te još 17 tisuća kuna godišnje od edukacijske djelatnosti. Supruga je zaposlena u Vodovodu i kanalizaciji na plaći od devet tisuća kuna neto, no od toga im je poprilično otišlo na podmirenje kredita podignutih u Splitskoj banci 2015. Sanaderovi su podigli 330 tisuća kuna na tri godine, a rata otplate im je mjesečno bila veća od 10 tisuća kuna.

U rubrici nekretnine nema ništa posebno atraktivno, tek oranice, pašnjaci i njive. Sanader se vozi u Škodi Octaviji iz 2011. koju je kupio na kredit.
 

Vaša reakcija na temu