Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Glasnogovornik Vlade se oglasio o porukama iz Nacionala, ne osporava autentičnost

Glasnogovornik Vlade se oglasio o porukama iz Nacionala, ne osporava autentičnost

'Radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane tako da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje'

Glasnogovornik Vlade Marko Milić oglasio se o porukama u kojima, kako navodi Nacional, dogovara uhljebljivanje u Hrvatskim šumama. Milića je Index jutros upitao o porukama koje je objavio Nacional. Nešto prije 11 sati stigao je Milićev odgovor.

Plenkovićev glasnogovornik nije osporio autentičnost poruka, no tvrdi da prepiska koju je imao s tadašnjim šefom Hrvatskih šuma nije utjecala na zapošljavanje Nike Dujmovića, ni na to što je Dujmović dobio ugovor na neodređeno vrijeme.

Nije, međutim, pojasnio zašto je šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića onda uopće ispitivao o izvjesnom Dujmoviću, kao ni zašto mu je, nakon što mu je Jakupčić napisao da će Dujmović raditi i da će ga kroz neko vrijeme zaposliti na neodređeno odgovorio s 'Hvala ti Kruno puno'.

Milićev odgovor Indexu prenosimo u cijelosti. 

'Vezano uz natpise u tjedniku Nacional, radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane tako da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje. Upoznat sam da su navedene 'prepiske' već mjesecima u optjecaju u medijskom prostoru, te koliko mi je poznato, Hrvatske šume pojedinim medijima već su i dale odgovor s pojašnjenjem činjeničnog stanja.

Vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i g. Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018. Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g Dujmovića.

Pored toga, koliko mi je poznato temeljem odgovora Hrvatskih šuma, g. Dujmović je ugovor na neodređeno dobio u drugoj polovici 2021., a to je gotovo dvije godine nakon prenesene 'prepiske', što jasno govori da navedena poruka nije imala utjecaj niti na dobivanje ugovora na neodređeno vrijeme.

Što se tiče spominjanja tvrtke Biomasa, s istom nemam nikakve poveznice, nije mi poznato čime se bavi, niti tko su ljudi zaposleni u navedenoj tvrtki. Vrlo vjerojatno se radilo o određenom prigovoru koji je tada upućen Vladi vezano uz postupanje (takvih prigovora dobivamo na dnevnoj bazi) te smo slučaj proslijedili Hrvatskim šumama. U vezi daljnjeg postupanja Hrvatskih šuma nismo imali nikakvu uputu kao ni utjecaj što je vidljivo i iz ove prepiske.

Vezano za zapošljavanje dotičnog Branka Filipetija, nemam utjecaj na sadržaj poruka koje mi upućuju druge osobe, a na koje pritom nisam niti odgovorio. Navedenu osobu ne poznajem', napisao je Milić.

Vaša reakcija na temu