Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gordan Jandroković ne isključuje opciju da Milorad Pupovac postane ministar

Gordan Jandroković ne isključuje opciju da Milorad Pupovac postane ministar

'Ako netko želi podržati naš program i našu vladu, dobro je došao, ali neće biti nikakvih šopingiranja niti žetončića'

Iza nas su izbori za koje se očekivalo da će biti najneizvjesniji, no završili su uvjerljivom pobjedom HDZ-a. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je već u ponedjeljak da ima potrebnih 76 potpisa za formiranje vladajuće većine poručivši kako bi formiranje nove vlade moglo biti vrlo brzo.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan JandrokovićDnevniku Nove TV kazao je da je u kampanju krenuo s tri cilja - pobjeda HDZ-a, pobijediti u njegovoj izbornoj jedinici te osvojiti više glasova nego na prethodnim izborima.

Volio bi da se što prije krene u slaganje nove vlade. 'Predsjednik HDZ-a pokazat će 76 potpisa već, kako očekujem, pred kraj srpnja. Onda o Predsjedniku države ovisi kada ćemo konstituirati novi sabor', dodao je Jandroković.

O dogovaranju i koaliranju kaže kako neće biti šopingiranja. 'Bit ćemo oprezni. 76 mandata, ako su pouzdani, to je vrlo dobro i stabilno rješenje. Ako netko želi podržati naš program i našu vladu, dobro je došao, ali neće biti nikakvih šopingiranja niti žetončića', objasnio je Jandroković.

Smatra da ulazimo u izazovno razdoblje u kojem će jesen biti ekonomski izazovna pa će, navodi, HDZ tražiti partnere koji su im prihvatljivi svjetonazorski i programski. 'Ali isto tako i koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom', rekao je Jandroković dodajući kako ne bi komentirao hoće li u tome sudjelovati i IDS.

No kazao je da smatra da je u redu da manjine, s obzirom na to da će svih osam manjinaca biti uz HDZ, dobiju ministra. Nije isključio da to bude SDSS-ov Milorad Pupovac.

Vaša reakcija na temu