Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Govor Mira Bulja za pamćenje: 'Klanjaju se Tajaniu fašistu, Vučiću četniku i Junckeru koji ih štipa za guzicu'

Govor Mira Bulja za pamćenje: 'Klanjaju se Tajaniu fašistu, Vučiću četniku i Junckeru koji ih štipa za guzicu'

Čak ni kada je Slobodan Milošević imao uzde vlasti nije uspio oduzeti hrvatskom narodu referendum, a sada kada su uzde vlasti uzeli Andrej Plenković i Lovre Kuščević koji provode njonjizam kao politiku nije vam dopušten referendum

Most nezavisnih lista održao je jučer u Boćarskom domu u Zagrebu predizborni skup uoči izbora za EU parlament koji će se održati ovu nedjelju, 26. svibnja 2019.

Izbori koji inače ne izazivaju preveliki interes kod hrvatskih građana, među simpatizerima Mosta, čini se, izazvali su interes obzirom da se pojavilo oko 2000 ljudi. Još uvijek mlada stranka s velikim iskustvom borbe protiv duboko ukorjenjenih vladajućih stranaka iza sebe, izlazi na izbore za EU parlament sa svojom najjačom postavom.

Listu nosi predsjednik Mosta Božo Petrov koji je jučer pred Boćarskim rekao kako gledamo suze roditelja koji su podizali i školovali svoju djecu, a sada ih šalju u Njemačku i Irsku.

- I zato smo danas tu, ljudi iz cijele naše domovine. Svi iz jednog  razloga. Zato prkosno stojimo baš ovdje - jer ne damo da nam otmu san, hrvatski san o slobodi i dostojanstvu svakog čovjeka. Svatko od naših 12 kandidata se u Bruxelles ide boriti za svoju domovinu, za svoj narod. I dok je drugima cilj klanjati se i biti pokraj stola, ne bi li za sebe ugrabili koju fotelju, naš je cilj da ponosno i ravnopravno  predstavljamo svoje ljude u Europi - istaknuo je Petrov.

Jedan od tih 12 kandidata, zadnji na listi, a prvi uz narod kako kaže njegov slogan je Miro Bulj.

Jedini kandidat Cetinske krajine za EU parlament jučer je u Boćarskom odžao jedan od boljih političkih govora. Rečenicom 'Grobari hrvatske neovisnosti danas vladaju državom' izazvao je ovacije cijele dvorane. 


Govor prenosimo u cjelosti:

- Danas je 28 godišnjica referenduma o hrvatskoj neovisnosti, kada se hrvatski narod odredio za samostalnu i neovisnu Hrvatsku i to trebamo ponavljati. Čak ni kada je Slobodan Milošević imao uzde vlasti nije uspio oduzeti hrvatskom narodu referendum, a sada kada su uzde vlasti uzeli Andrej Plenković i Lovre Kuščević koji provode njonjizam kao politiku nije vam dopušten referendum.

Nakon referenduma o neovisnosti imali smo krvavi rat, a u to vrijeme u inkubatoru Budimira Lončara u Ministarstvu vanjskih poslova stasali su kadrovi koji posljednjih godina upropaštavaju Hrvatsku, od Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića. Oni su svirali flaute u podrumu MVP dok su naši mladi ginuli na bojištima. Nakon krvavog rata u procesu pristupanja EU klanjali su se Carli del Ponte i Haagu, slali su šlepere dokumenata u Haag, isporučivali su hrvatske generale. Oni su grobari hrvatske neovisnosti. Klanjanju se danas Tajaniu fašistu, Vučiću četniku kojeg su dočekivali s crvenim tepihom u Zagrebu, Junckeru koji ih štipa za guzicu po briselskim hodnicima, a nisu zaštitili hrvatskog ribara i seljaka. Ako izaberete bilo kojeg kandidata s Mostove liste čut će se glas hrvatskog običnog čovjeka u Bruxellesu, upalit će se hrvatsko svjetlo u EU parlamentu. Dajte nam potporu, izađite! Ne možemo sami, pretvorite ove EU izbore u referendum protiv njonjizma i anemične politike u Hrvatskoj!

Vaša reakcija na temu