Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomata!

Grlić Radman: Protjerujemo srpskog diplomata!

'Predvidjeli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez'

Ministar vanjskih poslova Gordan Radman sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o protjerivanju hrvatskog diplomata iz Srbije.

'Predvidjeli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno. Odlučili smo da se savjetnik veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena veleposlanici i u njoj se navodi da savjetnik mora napustiti teritorij RH', rekao je, javlja Index.

Kazao je i kako odbacuju osnove po kojima je protjeran hrvatski diplomat iz Srbije.

'Veleposlaniku nije dan razlog, rečeno je da nije nužno reći razlog. Mi ne znamo razloge odluke, tim više je to zabrinjavajuće', kazao je.

Na pitanje o napisima srpskih tabloida da je hrvatski diplomat protjeran pod optužbama za špijunažu rekao je: 'Oni nisu izrazili razloge, to je za nas relevantno. A ostale špekulacije, kako kome odgovara'.

'Ovo nismo očekivali, od Srbije smo očekivali pruženu ruku. Srbija je tako postupila, mi smo samo odgovorili recipročno', rekao je. 

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) nepoželjnom je osobom (persona non grata) proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je 'grubo izišao iz okvira diplomatskih normi', priopćio je srbijanski MSP, ne navodeći više detalja.

Vaša reakcija na temu