Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vlada.hr Hasanbegović otkrio u čijem će saborskom klubu sjediti

Hasanbegović otkrio u čijem će saborskom klubu sjediti

Prijeti li Škorinu pokretu raskid suradnje sa Suverenistima?

Nedugo nakon izbornog raspleta u Domovinskom pokretu Miroslava Škore došlo je do preokreta. Hrvatski suverenisti, s kojima su zajedno izašli na izbore, odlučili su da neće sjediti sa Škorom u istom zastupničkom klubu.

Prijeti li Škorinu pokretu raskid suradnje te hoće li sjediti u klubu Domovinskog pokreta ili Suverenista u Dnevniku Nove TV otkrio je Zlatko Hasanbegović.

- Domovinski pokret ima sjajnu budućnost, to govore izborni rezultati. Postojat će klub Domovinskog pokreta, a sukladno prethodnom međustranačkom dogovoru formirat će se i klub Suverenista. Ja ću biti u klubu Domovinskog pokreta, to je potpuno uobičajena praksa - rekao je Hasanbegović.

Na pitanje bi li sjedio u Saboru bez Škorinog Domovinskog pokreta odgovorio je kako je smisao koalicija postići što više mandata.

- Izborni zakon treba korjenito promijeniti, to je majka svih reformi, a zna se tko je protiv toga - kazao je.

Upitan bi li dignuo ruku za SDSS u Vladi, odgovorio je 'naravno da ne'.

- Plenković je ispunio svoje obećanje da će njegov HDZ složiti većinu sa sebi svjetonazorski sličnim strankama, a među njima je i SDSS - kaže Hasanbegović koji smatra kako njegov plan ne potiče netoleranciju.

Tvrdi kako je način predstavništva nacionalnih manjina ključna anomalija izbornog zakona, ali da pritom ne osporavaju njihovo participiranje u vlasti. 

- Ljudi poput Radina koji nisu imali protukandidate sada arbitriraju tko će biti premijer. To je sumrak hrvatske demokracije - smatra Hasanbegović. 

Vaša reakcija na temu