Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot HDZ-ov načelnik prijetio romskoj djeci, vrijeđao ih i pucao iz pištolja

HDZ-ov načelnik prijetio romskoj djeci, vrijeđao ih i pucao iz pištolja

Prijeti mu do pet godina zatvora

Načelnik Perušića Ivan Turić (HDZ) optužen je zbog pucanja u blizini dvoje djece u ljeto ove godine. Incident zbog kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podiglo ovu optužnicu dogodio se 9. kolovoza na području njegove općine, prenosi Telegram.

Tamo je 61-godišnji Turić zapucao u zrak kako bi zaplašio djecu od 8 i 12 godina. Kako su odmah nakon ovog događaja izvijestili lokalni mediji, radio se o romskoj djeci kojoj je Turić prije pucnjave prijetio, te im uputio razne psovke.

Istražitelji su rekonstruirali cijeli incident te su utvrdili da je Turić tog dana prijetio i majci, te baki ove djece. U njih je uperio pištolj kroz prozor svog automobila i poručio im da će ih ubiti. I djeca i dvije žene uplašili su se Turića, kojeg je policija ubrzo nakon njihove prijave privela. On je cijeli incident negirao.

'Istina je samo da sam taj dan bio u polju, oko 500 metara od romskih kuća. Ta žena mi smješta i neću stati dok ne dokažem lažne optužbe', kazao je. No, evidentno da tijekom kriminalističkog istraživanja nije priložio dovoljno dokaza u svoju korist.

Optužnica ga tereti za dva kaznena djela povrede djetetovih prava, te prijetnju. Za to mu prijeti do pet godina zatvora. Tužiteljstvo traži da se Turiću produlji mjera opreza zabrane približavanja žrtvama što mu je izrečena odmah nakon uhićenja.

Vaša reakcija na temu