Hitni pregled zgrada nakon potresa ne uključuje procjenu štete, ni izradu detaljne dokumentacije

Hitni pregled zgrada nakon potresa ne uključuje procjenu štete, ni izradu detaljne dokumentacije

Pojašnjenje Komore inženjera građevinarstva o hitnim pregledima zgrada nakon potresa

S obzirom na nejasnoće koje su se pojavile i brojna pitanja Zagrepčana, Hrvatska komora inženjera građevinarstva smatra nužnim pojasniti da 200-tinjak inženjera statičara, članova Komore, volonterski već danima provodi hitne preglede građevina nakon potresa. Sve aktivnosti oko hitnog pregleda koordinira  Ured za upravljanje hitnim situacijama u Gradu Zagrebu.

'Zadatak naših statičara je da obave brzi i hitni pregled građevina nakon potresa. Svrha tog pregleda je ocijeniti je li građevina sigurna i uporabljiva za daljnji život ili se stanari iz nje moraju iseliti. Taj hitni pregled je ključan za sigurnost Zagrepčana čije je stanove i kuće pogodio potres i u velikoj mjeri određuje broj osoba koji treba privremeno stambeno zbrinuti. Taj hitni pregled inženjeri - statičari, članovi Komore, u ovoj izvanrednoj situaciji rade besplatno tj. volonterski. Oni su se hrabro i nesebično odazvali pozivu Komore i izašli na teren odmah u nedjelju u velikom broju kako bi se zaštitila sigurnost građana. I već danima su na terenu, usprkos epidemije koronavirusa', poručili su iz Komore.

Hitni pregled građevina koji sada rade inženjeri statičari ne uključuje procjene štete niti  izradu dokumenata za naplatu šteta.

Za sve informacije oko programa sanacije Zagrepčane se moli da se obrate izravno Gradu Zagrebu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61698, "");
Pregledaj komentare