Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRZ/Marinko Karačić Hitni zračni medicinski prijevoz HRZ-a tijekom produženog vikenda angažiran 19 puta

Hitni zračni medicinski prijevoz HRZ-a tijekom produženog vikenda angažiran 19 puta

U ponedjeljak su prevezena četiri pacijenta s otoka Hvara, Korčule, Brača i iz mjesta Ploče, a u utorak je prevezen još jedan pacijent s otoka Šolte

Tijekom produženog vikenda zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su 27 pacijenata, priopćuju iz MORH-a.

Dežurna letačka posada 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, smještena na aerodromu na otoku Krku, tijekom produženog ljetnog vikenda, od 18. do 22. lipnja 2021. godine u 11 intervencija prevezla je 19 pacijenata.

Sedam pacijenata je prevezeno u petak, 18. lipnja 2021. godine s otoka Raba do KBC Rijeka. Jedan pacijent je prevezen u subotu, 19. lipnja s otoka Cresa u KBC Rijeka te još jedan u ponedjeljak, 21. lipnja. U utorak, 22. lipnja, u šest intervencija prevezeno je još deset pacijenata, sedam s otoka Raba i tri s otoka Lošinja.

Pri tome su letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera ostvarile ukupno 31 let u nešto manje od 12 sati naleta te prevezle ukupno 19 pacijenata.

395. eskadrila transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a iz vojarne 'Knez Trpimir' pokraj Divulja tijekom produženog vikenda angažirana je osam puta na hitnom zračnom medicinskom prijevozu, pri čemu su ostvarena 22 leta i nešto više od šest sati naleta.

Helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno je ukupno osam pacijenata do KBC Split i to u petak, 18. lipnja, jedan pacijent s otoka Hvara, zatim u subotu, 19. lipnja, jedan pacijent također s Hvara, kao i u nedjelju, 20. lipnja. U ponedjeljak, 21. lipnja, prevezena su četiri pacijenta s otoka Hvara, Korčule, Brača i iz mjesta Ploče, a u utorak je prevezen još jedan pacijent s otoka Šolte.

Ukupno su pri tome letačke posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera i 395. eskadrila transportnih helikoptera ostvarile 53 leta i 18 sati naleta te prevezle 27 pacijenata.

U ovogodišnjim hitnim zračnim medicinskim prevoženjima posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila i 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a u 2021. godini ukupno su ostvarile nešto manje od 378 naleta u 947 letova, a prevezle ukupno 359 pacijenta i 28 osoba u njihovoj pratnji.

Vaša reakcija na temu