HNS: Inicijativa za ukidanje Dana antifašističke borbe je opasna

HNS: Inicijativa za ukidanje Dana antifašističke borbe je opasna

Preporučili bismo Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti, naveli su

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati smatraju da je inicijativa Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe prestane biti državni praznik apsolutno neprihvatljiva, a svaki pokušaj negiranja antifašizma ne znači samo povratak u mračnu prošlost nego i nepoznavanje hrvatskih zakona i Ustava RH, budući da je antifašizam jedan od temelja samostalne Republike Hrvatske.

- HNS kao liberalna stranka smatra da svatko tko izlazi s ovako opasnim prijedlozima nema dobre namjere i mora prije svega napraviti domaću zadaću iz hrvatske povijesti i hrvatskih zakona. Preporučili bismo dugogodišnjem saborskom zastupniku Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih opasnih, nepotrebnih i neinformiranih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti - poručili su HNS-ovci. 

Zaključili su kako je 'krajnje vrijeme da se posvetimo tome gdje će Hrvatska biti 2030. i HNS će to jasno istaknuti kada ovaj neprihvatljivi amandman dođe na dnevni red u Saboru'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53889, "");
Pregledaj komentare