Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hoće li Bernardić danas podnijeti ostavku?

Hoće li Bernardić danas podnijeti ostavku?

Sjednica SDP-a sazvana je za 10 sati

U središnjici SDP-a danas će se u 10 sati održati sjednica stranke, a nakon nje se očekuju izjave za medije. Neki SDP-ovci su jučer poručili šefu stranke da bi trebao podnijeti ostavku, dio medija objavio je kako doznaju da će Bernardić i vodstvo stranke i podnijeti ostavku, a Indexu je visoki izvor iz SDP-a također rekao da će Bernardić danas podnijeti ostavku.

Što će se točno dogoditi nakon katastrofalnog rezultata SDP-a i njegove koalicije na ovim izborima bit će poznato tijekom dana. Restart koalicija osvojila je tek 41 mandat, a nadmoćno je pobijedio HDZ kojemu samo manjine trebaju da bi složio Vladu. SDP-ova zastupnica u europskom parlamentu Biljana Borzan kaže da bi, ako rezultati izbora budu iole nalik na rezultate izlaznih anketa, podnijela ostavku da je na mjestu Davora Bernardića.

- Izlazne ankete treba uzeti s rezervom. Iako da, velika je razlika, teško da se može tako izokrenuti situacija da mi budemo relativni pobjednici. Veliko upozorenje za SDP je velik broj mandata na lijevoj strani spektra, moramo dobro razmisliti o svojim politikama. Ja vam mogu reći da bih na mjestu Davora Bernardića podnijela ostavku. Situacija je teška i ako se ovo ispostavi točnim, teško je braniti zašto bi ostao na čelu stranke - rekla je Borzan. 

U svom je govoru nakon što je postalo poznato da je SDP doživio debakl na izborima Bernardić poručio da je spreman otići.

- Mi smo 30 godina na braniku osobnih sloboda, u borbi za sve one ugnjetavane i potlačene. Vjerujemo u otvorenu, modernu, tolerantnu Hrvatsku u kojoj svaki čovjek, bez obzira odakle dolazi, zaslužuje jednaku sigurnost, pravnu zaštitu i šansu za uspjeh. Naravno da je ovaj rezultat loš za SDP. Spreman sam otići, ali SDP ide dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti onu Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet - rekao je Bernardić u svom završnom govoru.

Vaša reakcija na temu