Foto: Veljko Martinović Hoće li nam uskoro za putovanja trebati covid-putovnica?

Hoće li nam uskoro za putovanja trebati covid-putovnica?

Pitanje je i brzo testiranje

Hoće li nam uskoro za putovanja trebati covid-putovnica? Što s onima koji se nisu cijepili, hoće li im za prelazak granica trebati PCR ili samo brzi test? Predstavnik iz Ministarstva turizma i sporta Robert Pende kazao je u emisiji 'U mreži Prvog' Hrvatskog radija kako je Hrvatska dio Europske unije i najviše ovisi o tržištu Unije.

Naglasio je da sama integracija na takvo tržište daje Hrvatskoj prednost u odnosu na zemlje koje nisu u sklopu Europske unije. Pende je istaknuo da se vidjelo da prošle godine nije bilo jedinstvenog stajališta glede komunikacije za putovanja unutar same Europske unije.

- Pa su tako i neke zemlje u prošloj godini i prošloj sezoni postupale kako su same procjenjivale u datoj situaciji. Mi se nadamo da će u ovoj godini Europska unija zauzeti stav oko putovanja, jer danas imamo više iskustva, ali imamo i cjepivo - rekao je za HRT.

Pende je kazao kako Hrvatska podržava zajedničko rješenje, ali je pitanje slojevito. Dodao je kako se govori i o covid-putovnicama, a pitanje je i brzo testiranje, odnosno je li primjeren PCR test kao do sada ili postoje neki testovi koji mogu biti puno brži i jeftiniji.

Pende je istaknuo kako će se i Hrvatska voditi za tim dogovorima. Predstavnik iz Ministarstva turizma i sporta kazao je kako očekuje da će se stanje s cijepljenjem napokon normalizirati.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(89981, "");
Pregledaj komentare