Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash HRejting: Gotovo 30 posto hrvatskih građana vjeruje u mogućnost nuklearnih incidenata
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

HRejting: Gotovo 30 posto hrvatskih građana vjeruje u mogućnost nuklearnih incidenata

Anketa je provedena na 1400 ispitanika

Kolika je vjerojatnost da se rat iz Ukrajine proširi na druge zemlje u Europi te je li vjerojatna upotreba nuklearnog oružja, glavne su teme večerašnjeg HRT-ova HRejtinga. Anketa je provedena od 15. do 18. ožujka na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62 posto, a pouzdanost istraživanja 95 posto.

'Kolika je vjerojatnost da se rat iz Ukrajine proširi na druge zemlje u Europi?'

Da postoji izrazito velika ili velika vjerojatnost proširenja rata, smatra 24,3 posto ispitanika. Malo više, njih 28 posto, misli da je ta opasnost osrednja.

Najviše anketiranih, 34,5 posto, smatra da je vjerojatnost da se rat proširi izvan granica Ukrajine mala ili nikakva.

Njih 13 posto nema mišljenje ili nisu sigurni u odgovor na ovo pitanje.

'Je li vjerojatna upotreba nuklearnog oružja ili korištenja nuklearnih elektrana kao vojnih ciljeva u ratu u Ukrajini?'

Gotovo 30 posto ispitanih smatra da je opasnost od nuklearnih incidenata u ratu vjerojatna. Više od 40 posto ne vjeruje da će do toga doći, a njih oko 28 posto ne zna ili nisu sigurni u odgovor na ovo pitanje.

Vaša reakcija na temu