Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com Hrvatska spremna za jesen i tešku koronakrizu: U skladištima više od tisuću tona zaštitne opreme!

Hrvatska spremna za jesen i tešku koronakrizu: U skladištima više od tisuću tona zaštitne opreme!

Osim logističkog centra u Jastrebarskom, skladišta se nalaze i u Osijeku, Splitu te Rijeci

Stotine tisuća maski za lice, vizira, rukavica i druge zaštitne opreme za sve one koji u Hrvatskoj štite naciju od COVID-a 19 ne nalazi se u Zagrebu, nego u Jastrebarskom. Ondje je formiran logistički centar Ravnateljstva civilne zaštite, javlja RTL

Sve je spremno za nadolazeću jesen i zaštitu od koronavirusa u Hrvatskoj - tvrde tako iz ravnateljstva civilne zaštite. Više od tisuću tona zaštitne opreme u centralnom skladištu u Jastrebarskom - spremno je za krajnje korisnike.

'Ova oprema je za sve one koji suzbijaju koronavirus, znači prvenstveno zdravstvene  ustanove, bolnice, zatim domove za starije osobe, zatim za različite službe kao što su civilna zaštita, policija, carina i tako dalje', kaže Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova.

Zaštitna oprema poput maski za lice, naočala, vizira i rukavica uglavnom je uvezena iz Kine, no u kutijama se nalaze i hrvatski proizvodi - troslojne kirurške maske i alkoholni dezinficijensi.

'Ako bude potrebno nešto dodatno nabavljati iz Kine - mi ćemo nabavljati. Dobra stvar je što mi sada imamo hrvatsku proizvodnju, imamo stabilizirana europska tržišta i mi zapravo jako puno opreme možemo nabaviti brže i jeftinije nego što je to bio slučaj u trećem ili četvrtom mjesecu', rekao je Goran Jutriša, zamjenik glavne tajnice Vlade RH.

Pozivaju se i ostali hrvatski proizvođači zaštitne opreme.

'Ministarstvo gospodarstva i robne zalihe imaju javno objavljen poziv još od kraja ožujka na svojim web stranicama. Dakle, svatko tko je proizvođač opreme, može se njima javiti', dodao je Jutriša.

Pošiljke u vrijednosti od 440 milijuna kuna većinom su financirane iz fondova Europske unije. Sve će zasigurno biti lakše dostaviti u prave ruke uz vrijedne volontere.

Osim logističkog centra u Jastrebarskom, skladišta se nalaze i u Osijeku, Splitu te Rijeci.

Vaša reakcija na temu