Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Hrvatska stranka umirovljenika reagirala na deložaciju umirovljenika, branitelja i invalida Domovinskog rata

Hrvatska stranka umirovljenika reagirala na deložaciju umirovljenika, branitelja i invalida Domovinskog rata

'Čovjek koji je zadužio našu državu i aktivno ju stvarao u sedmom je desetljeću svog života odjednom izbačen na ulicu'

Hrvatska stranka umirovljenika oglasila se priopćenjem vezano za deložaciju Zdravka Rubila, branitelja i umirovljenog invalida Domovinskog rata iz stana u Zagrebu.

Prenosimo ga u cijelosti:

'Zašto je umirovljenik, hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata prvi na listi za deložaciju!?

U vrijeme predizbornih obećanja i bombastičnih najava o povećavanjima plaća, mirovina i životnog standarda u Hrvatskoj pojedinci proživljavaju teške ljudske sudbine koje prolaze nezapaženo. Tako se u Zagrebu dogodio slučaj izbacivanja iz gradskog stana umirovljenog časnika Hrvatske vojske, hrvatskog vojnog invalida Zdravka Rubila. Bez obzira što od 1997. godine koristi stan za koji uredno plaća sve obveze, gradska mu vlast nije produžila rješenje o korištenju stana. Čovjek koji je zadužio našu državu i aktivno ju stvarao u sedmom je desetljeću svog života odjednom izbačen na ulicu. Umjesto umirovljenika, bolesnog i onemoćalog dosadašnjeg korisnika stan će se pripremiti za najam nekome drugome. To će zasigurno biti zdravi i radno sposoban podstanar, možda čak izbjeglica ili imigrant.

Događaj je to koji bi treba barem nakratko vratiti naše političare u stvarnost i prisiliti ih da trezveno sagledaju situaciju u kojoj se nalazimo. Potrebno je samo pokazati socijalnu osjetljivost i empatiju, zatomiti osobne interese i neslaganja, skupiti glave i zajedničkim snagama raditi na boljitku naše jedine nam domovine. Domovine u kojoj nikako ne bi smjelo i moglo biti mjesta za slučaj Rubil kojim se rastaču temelji naše države i to u vrijeme kada se na međunarodnoj sceni događaji brojni izazovi i za sada sa nesagledivim posljedicama.

U svakom slučaju Hrvatska stranka umirovljenika i Savjet branitelja naše stranke daje maksimalnu potporu našem sugrađaninu, suborcu, običnom čovjeku i poduzet ćemo sve političke korake da grad Zagreb izmjeni svoju odluku o deložaciji te produži ugovor o korištenju dosadašnjeg stana umirovljeniku Zdravku Rubilu!'

Vaša reakcija na temu