Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska uputila prosvjednu notu zbog podizanja spomenika D'Annunziju u Trstu

Hrvatska uputila prosvjednu notu zbog podizanja spomenika D'Annunziju u Trstu

Otkriven je danas, na dan stote obljetnice okupacije Rijeke

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske najoštrije osudilo podizanje spomenika Gabrieleu D'Annunziju u Trstu. Spomenik je podignut upravo na dan stote obljetnice okupacije Rijeke, 12. rujna.

- Premda je riječ o odluci lokalnih, a ne državnih vlasti, takvo postupanje, baš kao i obilježavanje obljetnice okupacije Rijeke u više drugih talijanskih gradova, ne samo da narušava prijateljske i dobrosusjedske odnose između dviju država, već odaje priznanje ideologiji i djelovanju koji su u dubokoj suprotnosti s europskim vrijednostima - naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Zaključili su kako su svoje nezadovoljstvo i zabrinutost diplomatskim putem danas prenijeli talijanskoj strani, uručivši veleposlaniku Talijanske Republike prosvjednu notu.

Vaša reakcija na temu