Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe

Hrvatskim istraživačima stižu čestitke iz cijele Europe

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar potvrdio status vodeće istraživačke institucije

Listopad za vodeću hrvatsku akademsku instituciju i pionira u istraživanjima, Institut društvenih znanosti dr. Ivo Pilar u znaku je obilježavanja velike 30. obljetnice rada i djelovanja. Čestitke za uspješan dugogodišnji rad pristižu iz cijele Europe. Cijenjeni inozemni znanstvenici tijekom cijeloga mjeseca šalju video poruke u kojima pohvaljuju hrvatski doprinos znanosti i istraživanjima u području društvenih znanosti.

Listopadska događanja započela su gostovanjem povjesničara dr. Jaya M. Wintera u sklopu projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Predavanje pod nazivom ll the things we cannot hear: Sound, silence and the memory of the Great War vodilo se idejom da je šutnja postala sastavni dio jezika sjećanja na Prvi svjetski rat. U svojem predavanju prof. Winter istaknuo je: 

- Zvuk i šutnja predstavljaju ograničenja sjećanja. Potrebno je istražiti u Prvom svjetskom ratu sve one praznine u prostoru u kojem se u središtu ne nalaze ljudi i govornici, već sve ono što je šutnja onih koji svjedoče o ratnim užasima, o onome što je na rubu sjećanja, a to je zvuk.

Poruke čestitke za hrvatske znanstvene istraživače stigle su i iz Bugarske, Londona, Manchestera te Litve.

- Sretna godišnjica, drage kolege s Instituta Ivo Pilar! Kao Zaklada Sofijske platforme u Bugarskoj vrlo smo zahvalni na prilici da surađujemo s dr. Caroline Hornstein Tomić u kontekstu međunarodnog projekta Tranzicijski dijalog, partnerstva između Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Litve, Poljske i Ukrajine - istaknula je Louisa Slavkova iz Bugarske, Zaklada Sofia Platform.

Profesor Gary Bosworth voditelj je istraživanja na Odjelu za poduzetništvo, inovacije i strategiju, dio je istraživačkog centra iNCITE na Sveučilištu Northumbria. Kao aktivni istraživač u područjima ruralnog poduzetništva i regionalnog gospodarskog razvoja, član je DEFRA -inog Savjetodavnog odbora za ruralna područja i Upravljačke skupine za ruralne inovacije na sjeveroistoku zemlje. Također je supredsjedatelj ISBE-ove Mreže ruralnog poduzetništva i član Udruge za regionalne studije. 

- Čast mi je što imam priliku surađivati s istraživačima Instituta Ivo Pilar, dr. sc. Anitom Bušljetom Tonković te znanstvenom novakinjom Emom Bašićna RURALIKA projektu. Veselimo se seminaru koji će se održati na Sveučilištu Northumbria gdje ćemo diskutirati o nastavku suradnje te o mogućnostima napretka za obje naše regije - u svojoj je poruci istaknuo prof. Gary Boswort.

- S kolegama istraživačima s Instituta Ivo Pilar surađujem više od deset godina. Tokom deset godina, radili smo na raznim projektima. Stručnjaci s Instituta Ivo Pilar iznimne su profesionalnosti, pouzdanosti te produktivnosti. Veselim se nastavku suradnje s kolegama s Instituta te se veselim novim poslovnim prilikama koje su pred nama - istaknuo je Rary Pollok s Manchester Metropolitan Sveučilišta koji je voditelj jednog trenutnog i dva ranija H2020 projekata zajedno s Institutom Ivo Pilar. 

- Zadovoljstvo nam je čestitati vašem Institutu i višem istraživaču Dr. Caroline Hornstein Tomić izražavajući našu zahvalnost za sjajnu suradnju na međunarodnom istraživačkom projektu: REMIT- Društvene doznake (re) migranata u usporednoj perspektivi (Hrvatska, Litva, Poljska) - istaknuo je dr. Vytis Čiubrinskas sa Sveučilišta Vytautas Magnus iz Litve.

Mjesec studeni, za vodeći hrvatski istraživački Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, središnjih je trideset dana u kojima ćemo imati prilike zaviriti u svijet znanosti i saznati mnogo toga o nama samima.

Vaša reakcija na temu