Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Htio susjedin stan pa je ubio, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar

Htio susjedin stan pa je ubio, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar

Mirno živio 11 godina

Za jedan od najnevjerojatnijih zločina u zadnjih 10-ak godina, koji uključuje pohlepu, ubojstvo, umotavanje tijela u tepih, bacanje u bunar i miran život nakon toga do uhićenja, odnosno 11 godina, sada je optužen Damir K. (64), a optužnicu je protiv njega podiglo ŽDO Zagreb. Tereti ga se za teško ubojstvo Slavojke Senišin (76),  krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

A priča koja se na nevjerojatan način raspetljavala u  zadnje dvije godine, počela između 12. listopada i 5. studenog 2011. Slavojka Senišin živjela je sama, a Damir K., inače njezin susjed, htio se dokopati njezinog stana. Ili barem nekih dijelova tog stana. Tereti ga se da je iskoristio činjenicu što ona živi sama i što ne može pružati otpor, kako bi je ubio, najvjerojatnije na adresi stanovanja u Dinarskoj ulici. Potom je  njezino tijelo zamotao u tepih te je tijelo odvezao do svoje vikendice na području Zagrebačke županije.  Zamotano tijelo bacio je u bunar u dvorištu vikend kuće, a bunar je potom zatrpao građevinskim otpadom i zemljom. Okno bunara je  maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar, piše Večernji list.

Kako ništa nije upućivalo da je nesretna žena žrtva kaznenog djela, njezina je obitelj 2011. prijavila nestanak. Nestanak je zaveden i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (NENO)  gdje  je navedeno da je s adrese stanovanja u Dinarskoj nestala 24. listopada 2011. Naveden je i njezin opis u kojem piše da je riječ o ženi srednje tjelesne građe, visokoj oko 165 centimetra, prosijede kose i plavih očiju. Policija je tada nestanak istraživala te zaključila da ne može utvrditi gdje se žena nalazi.  U međuvremenu, pet godina od prijave nestanka, Damir K. je, kako ga se tereti krivotvorio dokumentaciju o kupnji njezina stana,  te je s takvom dokumentacijom 16. siječnja 2017. ishodovao rješenje suda po kojem mu se dozvoljava uknjižba prava vlasništva nad dijelom njenog stana. Da je  zaista na sve mislio, govori i to što se Damira K. tereti da je potom   promijenio ulazna vrata stana i u stan uselio svog sina koji je koristio stan do očevog uhićenja. Odnosno saznanja da starija susjeda nije nestala već je ubijena.

Prije dvije godine policija  došla do saznanja da bi  Damir K. mogao biti počinitelj, pa je počela to istraživati, a  to je istraživanje rezultiralo njegovim uhićenjem. Pretražena mu je bila vikendica, a policija je uz pomoć pripadnika MORH-a prekopala njegovo dvorište kako bi našla bunar. 

Bunar je iskopan u rujnu lani, a 22. rujna. 2022. u tom  bunaru na dubini od sedam metara nađeno je i  tijelo Slavojke Senišin. Dok mu je policija kopala po dvorištu i pretraživala ga Damir K. je zvao sina, ne znajući da ga se tajno prisluškuje te je spominjao kako se boji da će tijelo biti nađeno. Tužiteljstvo je u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor u kojem je od uhićenja, a traže i da mu se oduzme  stan kojeg je stekao, nakon što je po optužnici, ubio Slavojku Senišin.

Vaša reakcija na temu