Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marzena P. from Pixabay HZMO ima važnu obavijest za umirovljenike s prebivalištem u inozemstvu

HZMO ima važnu obavijest za umirovljenike s prebivalištem u inozemstvu

Najkasnije do 31. listopada

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) poslao je važnu obavijest korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u inozemstvu.

'Elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

Korisnici za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu', priopćio je HZMO.

Obavijest se tiče svih korisnika hrvatske mirovine s prebivalištem u inozemstvu kojima se mirovina isplaćuje u inozemstvo (sve države osim Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i SR Njemačke).

'Korisnicima mirovine za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kao i korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u državama s kojima nije uspostavljena elektronička razmjena podataka potrebnih za redovitu isplatu mirovine, poštom na kućne adrese poslane su 3. rujna 2024. tiskanice potvrde o životu za 2024.', dodaju.

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te ju dostaviti HZMO-u do 31. listopada 2024., javlja N1.

Vaša reakcija na temu