Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić IMOVINSKA KARTICA MUČI MINISTRE Krstičevićeva kuća vrijedi duplo više nego što je prijavio!

IMOVINSKA KARTICA MUČI MINISTRE Krstičevićeva kuća vrijedi duplo više nego što je prijavio!

2004. godine sa suprugom je kupio kuću za 160 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama

Ministar obrane i potpredsjednik vlade Damir Krstičević u imovinskoj je kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika, doznaju Index istrage. 

Krstičević je 19. siječnja 2016. godine, kada je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna, što bi, preračunato u eure po tadašnjem tečaju, iznosilo 83.333 eura. 12 godina ranije, 23. srpnja 2004. godine, sa suprugom je kupio kuću za 160 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama. Drugim riječima, u imovinskoj je kartici prepolovio njezinu vrijednost. Supružnici Krstičević kuću su kupili zajednički od Z. B., svatko po pola, no ni pet mjeseci kasnije, 13. prosinca 2004. godine, Damir Krstičević darovnim ugovorom polovicu prepušta supruzi Sanji. Od tada je ona jedina vlasnica, a u rubrici 'način stjecanja' u imovinskoj kartici piše 'na neki drugi način, kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupnjom od drugih izvora dohotka', piše Index.

Krstičević navodi i da vikendica ima površinu 120 metara četvornih. No, iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da je Sanja Krstičević vlasnica 302 metra četvorna kuće i okućnice, čak 182 kvadrata više od upisanog u imovinskoj kartici. Da je Krstičević u imovinsku karticu upisao umanjenu vrijednost nekretnine, proizilazi ne samo iz spomenutog ugovora nego i iz informacija koje je Index dobio u razgovoru sa zaposlenima u tri agencije za promet nekretninama, piše Index. 

O svemu se oglasio i ministar.

- Vezano za vikendicu koja se nalazi u Žaborićima, a koja je u vlasništvu ministrove supruge, ista je stambene površine 120 m2, a prema izvatku iz zemljišne knjige kuća i dvor zajedno iznose 302 m2 površine te se to može provjeriti i fizički. U imovinskoj kartici, kao što je i traženo, navedena je i približna vrijednost nekretnine 2016. godine, koja je izvorno sagrađena 1982. godine, a kupljena 2004. godine te nakon kupnje navedena nekretnina nije nadograđivana već je obojana, promijenjeno je krovište te vanjska stolarija a sve drugo je ostalo isto - odgovorio je na upit novinara.

Vaša reakcija na temu