Foto: Joško Šupić INDIREKTNO: Štromar potvrdio da Uljanik i 3. maj idu stečaj

INDIREKTNO: Štromar potvrdio da Uljanik i 3. maj idu stečaj

Treba razriješiti i reći radnicima da mogu zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda i potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu, smatra potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar potvrdio je danas indirektno da će Uljanik i 3. maj u stečaj. 

- Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka - rekao je Štromar i kao pozitivne primjere stečaja naveo Varteks i Pevec.

- Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika - dodao je Štromar.

Na konstataciju da je Vlada izabrala stečaj, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, potpredsjednik Vlade je odgovorio: 

- Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima da mogu zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare